Coronaprotocol NOVA | Per 24 november

24 nov Coronaprotocol NOVA | Per 24 november

Hieronder staat het coronaprotocol van NOVA. Hierin staan de richtlijnen die gelden sinds 24 november 2021.

Bij binnenkomst in de sporthal moet je je coronatoegangsbewijs (QR-code) laten scannen. We mogen helaas geen publiek binnenlaten. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. Ook is er een dringend advies om afstand 1,5 meter te houden, ook nadat je je QR-code hebt laten zien. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven. Concreet houden de maatregelen het volgende in.

Algemene richtlijnen
Allereerst gelden nog altijd de algemene richtlijnen:

• Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer je tijdens je aanwezigheid bij Nova klachten krijgt, zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
  • Schud geen handen.

Daar is sinds 24 november bijgekomen:

• Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
  • De 1,5 meter afstand houden is niet verplicht op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. In de sporthal hoeft dit dus niet.

Check van het Coronatoegangsbewijs (CTB)
Sinds 6 november zijn wij verplicht om iedereen van 18 jaar of ouder die onze sportzaal in wil, te controleren op een geldig CTB. Dat houdt in dat iedereen (18+) een geldige QR-code moet kunnen laten zien die vervolgens wordt gecontroleerd samen met je ID-bewijs.

Op zaterdagen krijg je bij een geldig CTB een stempel op je hand. Die stempel is voor die dag geldig (bij Nova) om onnodig dubbel checken te voorkomen.

Uitzondering
Bij Nova checken wij iedereen van 18+ op een geldig CTB met één uitzondering: (bonds)scheidsrechters. Wij vragen wel aan de (bonds)scheidsrechters om vrijwillig hun CTB te laten checken. Als scheidsrechters gebruik willen maken van de horeca zullen zij wel verplicht een geldig CTB moeten kunnen laten zien.

Nova-controleurs zijn geen handhavers
De verplichte check wordt door Nova-vrijwilligers uitgevoerd. Mocht een CTB na scannen niet geldig blijken of komen de gegevens van het ID-bewijs niet overeen met de QR-code, dan wordt de persoon verzocht om buiten te blijven. Voldoet deze persoon niet aan dit verzoek dan zullen onze vrijwilligers niet optreden als handhavers. Wel zullen zij dan direct melding maken bij de gemeentelijke handhaving om desgewenst actie te ondernemen.

Geen publiek, wel ouders die moeten rijden
Helaas is publiek de komende weken verboden. Er geldt een uitzondering voor ouders die jeugdspelers naar een uitwedstrijd rijden. Dus bij Nova mogen ouders van de tegenpartij wel de sporthal in. En ouders van Nova mogen bij de tegenpartij naar binnen. We roepen op om zo min mogelijk ouders te laten rijden. Dus zijn er maar twee auto’s nodig om de jeugdspelers naar een uitwedstrijd te rijden, dan rijden er ook maar twee ouders.

We doen het samen!
Nu helaas de coronacijfers weer oplopen worden wij allemaal geacht weer een stapje extra te doen om besmettingen te voorkomen. Dat kunnen we alleen doen als iedereen zich aan de geldende maatregelen houdt; we doen het samen!