Lid worden

Meetrainen of Lid worden

De eerste drie trainingen zijn gratis. Zo kun je kijken of je korfbal, het team en onze vereniging leuk vindt. Na de drie trainingen is er overleg of het bevalt. Dan is het mogelijk om lid te worden van NOVA. Dit mag natuurlijk ook eerder.

Om een keer mee te trainen neem je contact op met onze NOVA Gastvrouw, Nynke de Boer. Je kan contact opnemen met Nynke door haar te emailen of te bellen op 06-27101246.

Lid worden?

Wil je ook lid worden van NOVA? Wat leuk! Je kunt je aanmelden door ons digitale inschrijfformulier in te vullen, klik hier.

Contact

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Lid worden
Korfballen bij NOVA

Nova is een Korfbalvereniging die staat voor prestatie en gezelligheid. Bij ons gaat het om de combinatie tussen sport, spel en plezier. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden zijn er heel veel extra activiteiten. Zo hebben we het jeugdkamp, seniorenkamp, sinterklaasavond, tienentoernooi, mixtoernooi, CuliNova en verschillende feestavonden. Op de jaaragenda kun je zien wat er allemaal te doen is. Er zijn zo’n 300 spelers en vrijwilligers bij Nova betrokken. Lijkt het je leuk om bij Nova te komen korfballen? Neem dan contact op om een keer gratis mee te trainen.

Kiezen voor korfbal!
 • Sport, bewegen en spelen is gezond.
 • Korfbal stimuleert de motorieke vaardigheden.
 • Jongens en meisjes zitten in 1 team, gemengde sport.
 • Het stimuleert de sociale vaardigheden
  (leuk met elkaar omgaan).
 • Korfbal is het hele jaar door: in de winter binnen
  in de Bilt/Bilthoven, in de zomer buiten in Bilthoven.
 • 1 of 2 keer per week trainen op di/woe/do.
 • Elke zaterdag een wedstrijd (voor kinderen vanaf 6 jaar).
 • Kosten zijn relatief laag.
 • Je kunt ook met de U-pas bij ons lid worden.
Meer over Nova

Wil je onze teams zien, klik hier. Als je benieuwd bent naar de historie en achtergrond van de vereniging kun je er hier meer over lezen.

Slotdag 2
Meetrainen
Wedstrijd E1
NOVA Gastvrouw

Heb je interesse om te komen korfballen bij NOVA? Neem dan contact op met onze NOVA Gastvrouw, Nynke de Boer. Nynke beantwoordt graag al je vragen en maakt je wegwijs binnen onze vereniging.

Als je een keer wilt meetrainen of wedstrijden wilt spelen, heeft Nynke overleg met de Korfbal Technische Commissie. Zij vertelt je dan op welke dag en met welk team je kunt meedoen.

Je kunt contact opnemen met Nynke door haar te mailen of te bellen op 06-27101246.

Meer over Nova

Wil je onze teams zien, klik hier. Als je benieuwd bent naar de historie en achtergrond van de vereniging kun je er hier meer over lezen.

nynke
Kangoeroe Klup 3-6 jr

Bij Nova hebben we voor jongere kinderen van 3 t/m 6 jaar: de KangoeroeKlup. Wil jij je kind lekker laten bewegen? En vindt jouw kind sporten, bal- en tikspelletjes leuk? Kom dan eens kijken bij de Kangoeroes.

De KangoeroeKlup heeft 1 keer per week op zaterdagochtend training. Jongens en meisjes sporten samen. Een belangrijk onderdeel is het bevorderen van het samenwerken.

Het doel van de Kangoeroe Klup is kinderen vanaf 3 jaar met leuke spelletjes kennis laten maken met sport en bewegen. Hierbij doen ze spelletjes waarbij de bal en de mand een rol spelen. Zij spelen nog geen competitie maar gaan wel één keer per jaar naar een speciaal Kangoeroetoernooi, waar ook kinderen van andere korfbalverenigingen komen.

Trainingstijden

De Kangoeroes trainen op zaterdag-ochtend een uurtje. Meestal wordt er tussen tussen 10 en 12 uur getraind. Dit wijzigt soms bij de overgang naar het veld of de zaal. Bekijk de actuele tijden hier.

Reacties van betrokkenen

“Ik vind het verbazingwekkend hoe snel kinderen vooruit gaan in de motoriek!” -Martine Kreuger, trainer

“Sporten stimuleert de motoriek en de sociale vaardigheden van kinderen, kortom een goede reden om al op jonge leeftijd met een sportvereniging in aanraking te komen.” -Tjitske Frank, docente bewegingsonderwijs

“Kangoeroes is spelend leren sporten met vriendjes en vriendinnetjes!” -Nancy de Rooij, ouder

Benieuwd?

Als het leuk klinkt neem dat contact met ons op. Je kunt gratis meetrainen of eerst gewoon eens komen kijken.

Leeftijdscategorieën

Bij Korfbal zijn er 5 leeftijdscategorieën.

LEEFTIJDTEAMSNAAM GROEP
3 t/m 6 jaarKangoeroesKangoeroeKlup
5 t/m 11 jaarF, E, DPupillen
12 t/m 15 jaarC, BAspiranten
16 t/m 18 jaarAJunioren
19 t/m 70 jaar1, 2, 3 etc.Senioren
19 t/m 70 jaarRecreantenRecreanten

Indeling van categorieën

Kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar kunnen lid worden. Zij zijn dan kangoeroes. De kangoeroes trainen éénmaal in de week. Zodra een kind de leeftijd van 5/6 bereikt, wordt het een pupil, dit blijft het tot en met het 10e jaar. Pupillen spelen competitie tegen andere teams. De wedstrijdjes duren 2 x 20 minuten en in de rust wordt er limonade gedronken. Ben je 11 jaar dan ga je over naar de aspiranten, waar je afhankelijk van je leeftijd wordt ingedeeld in teams. Deze teams bestaan uit 4 jongens en 4 meisjes. Er wordt gespeeld in twee vakken waarbij in het ene vak wordt verdedigd en in het andere wordt aangevallen. De competitie bestaat uit twee delen, een veld- en een zaalseizoen. Het veldseizoen start rond september, je speelt dan buiten op het grasveld/kunstgrasveld. In november wordt de competitie verplaatst naar de zaal en tot april wordt er binnen gespeeld en getraind. Daarna wordt de veldcompetitie buiten afgemaakt. Zo worden er per jaar rond de 28 wedstrijden in competitieverband gespeeld. Tussen de 15 en de 19 ben je junior, daarna word je senior. Bij de A1, B1 en C1-jeugdteams en bij de senioren wordt er niet meer ingedeeld op leeftijd, maar op hoe goed je kan korfballen (selectie).

Contributie
CATEGORIELEEFTIJD OP 1 JANUARIBEDRAG PER JAARBEDRAG PER KWARTAAL
Senioren19 jr of ouder€ 302,00€ 75,50
Midweek19 jr of ouder€ 168,00€ 42,00
Recreanten19 jr of ouder€ 90,00€ 22,50
Algemene reserven.v.t.€ 84,00€ 21,00
Junioren16 t/m 18 jr€ 218,00€ 54,50
Aspiranten12 t/m 15 jr€ 183,00€ 45,75
PupillenSpelend  t/m 11 jr€ 160,00€ 40,00
Kangoeroes3 jr tot spelend lid€  70,00€ 17,50
Niet- spelendn.v.t.€  58,00€ 14,50

Het lidmaatschap loopt van 1 juli tot en met 30 juni. De jaarcontributie, afhankelijk van je leeftijd op 1 januari en/of het soort lidmaatschap, wordt verdeeld over 4 kwartalen. Bij tussentijdse aanmelding vindt de berekening per kwartaal plaats. Verlenging met één jaar gebeurt automatisch tenzij je vóór 1 juni schriftelijk bij de secretaris opzegt. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk.  Uitzondering hierop is het kangoeroe-lidmaatschap, deze betreft een half jaar.

Kledingplan

Door het verouderen van de shirts waren wij genoodzaakt om een kledingplan op te stellen. Elk spelend lid betaalt 15 euro per jaar om voor een shirt te sparen. Deze middelen worden op een aparte rekening bewaard voor de aanschaf van de shirts.

Betalingswijze

Betaling van contributie en het kledingplan vindt bij voorkeur plaats via automatische incasso. De periodieke contributiebetaling dienen te worden overgemaakt vóór onderstaande data wanneer geen machtiging wordt afgegeven aan KV Nova.

Kwartaalbedragen: 01-07, 01-10, 01-01, 01-04
Jaarbedrag betreft de periode 01-07 t/m 30-06

Contributie betalen is de verantwoordelijkheid van de leden zelf.
Rekeningnummer NL44RABO0376112786 t.a.v. Korfbalvereniging NOVA o.v.v. Contributie.

Contact met NOVA

Meetrainen

Lijkt het je leuk om eens te komen kijken of mee te trainen bij NOVA? Neem dan contact op met de NOVA Gastvrouw – Nynke de Boer:

Icoon envelop gastvrouw@kvnova.nl
Icoon telefoon 06-27101246

Lid worden

Als je vragen hebt over lid worden of het inschrijfformulier neem dan contact op met Birgit Rademakers onze Secretaris (Bestuur):

Icoon envelop nova.bilthoven@kvnova.nl
Icoon telefoon 06-37335575