NOVA Kangoeroe Klup een van de grootste in de regio Utrecht

17 jan NOVA Kangoeroe Klup een van de grootste in de regio Utrecht

 

Met 26 ingeschreven Kangoeroes staat Kangoeroe Klup van Korfbalverenging NOVA op een gedeeld tweede plek in regio Utrecht. Dat blijkt uit de officiële ledencijfers van 1 januari 2019, gepubliceerd door het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond.

Daarmee laat NOVA grote clubs als Dalto, DVO, Dindoa, De Meeuwen, KVZ en Wageningen achter zich. Alleen Korfbalvereniging Midlandia uit Bunnik heeft met 30 ingeschreven Kangoeroes meer leden. Landelijk staat de NOVA Kangoeroe Klup op plek 6.

In 2016 is NOVA begonnen met het organiseren van de Giga Kangoeroedag tijdens de Nationale Sportweek. Van de toen 600 aanwezige kinderen hebben er 20 zich direct ingeschreven als lid van NOVA. Deze kinderen zijn inmiddels doorgestroomd naar de F-jeugd, maar het is wel de basis geweest van de steeds groter groeiende Kangoeroe Klup.

Annemiek van der Ploeg is als initiatiefneemster van de Kangoeroe Klup al sinds het begin betrokken. “Met de Kangoeroe Klup krijgen kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar de kans om kennis te maken met sport en bewegen. Dat er nu bijna 30 kinderen wekelijks op onze Kangoeroe training verschijnen is een groot compliment aan alle vrijwilligers die zich hier voor inzetten.”, vertelt Annemiek.

De NOVA Kangoeroe Klup traint elke zaterdag van 11:00 tot 11:45. Alle kinderen tussen de 3 en 6 jaar zijn welkom om mee te doen!

Een deel van de NOVA Kangoeroe Klup in het voorjaar van 2018.

Groepsfoto tijden de Giga Kangoeroedag.

Terugblik naar de Giga Kangoeroedag van 2016: hier <