20 trainers op de trainersclinic

15 sep 20 trainers op de trainersclinic

Woensdagavond 14 september werd de clinic ‘Training geven: de basics’ bij NOVA verzorgd door het KNKV. Ruim 20 enthousiaste, beginnende Nova-trainers en ouders waren aanwezig om onder begeleiding van een KNKV-trainer tips en handvatten te krijgen waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen.

Elke trainer is ooit ergens begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, maar niet iedereen heeft tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ werden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers deze direct in de praktijk kunnen toepassen.

“Het was niet alleen geweldig om te zien dat er zo veel potentiële trainers waren, ook het enthousiasme van de groep spatte van het veld af. Deze clinic was de aftrap voor de volgende stap in onze begeleiding van trainers en coaches waarbij ook voor ouders met een trainersambitie een belangrijke rol is weggelegd.” aldus Coen van Eck, trainerscoördinator bij Nova.

Binnenkort starten we bij Nova ook met een nieuwe zogenaamde KT2-opleiding. Tijdens de KT2-opleiding wordt aandacht besteed aan het lesgeven, de didactiek en de kernkwaliteiten van een trainer. Er wordt gewerkt met oefengroepen, beeldmateriaal en er is ruimte voor het geven van feedback aan medecursisten. Heb jij hier als trainer interesse in? Je kunt je vanaf nu aanmelden via tc@kvnova.nl of spreek Coen aan bij Nova!