Sinterklaas bij NOVA

03 dec Sinterklaas bij NOVA

Ook dit jaar kwamen Sinterklaas en zijn Pieten weer langs bij NOVA. Afgelopen vrijdag gingen zij langs de allerkleinsten van de club en langs alle jeugdteams. Het was weer één en al plezier. Hieronder lees je hoe de teams allemaal op hun eigen manier de avond vierden.  

In de kantine van NOVA heerste afgelopen vrijdag een opgewonden spanning. Sinterklaas had zijn paardje Ozosnel vrijgegeven, maar samen met 4 van zijn pieten kwam hij een bezoek brengen aan de allerjongsten van NOVA, de kangoeroes. De Sint werd verrast met tekeningen, kunstjes en verhalen van de kinderen. De pieten werden daarop uitgedaagd om ook hun kunstjes te laten zien. De Sint genoot van alle glunderende gezichtjes.

De F1 en de F2 vierden het samen met hun coaches. Nadat ze pannenkoeken hadden gegeten met elkaar kon het zingen worden ingezet om Sinterklaas naar de goede deur te leiden. En wat weet de Sint toch veel over al deze kanjers die hun eerste wedstrijdjes hebben gespeeld of nog gaan spelen.. Ze waren net zo enthousiast als op het veld.

Bij de E1 zagen de Pieten dat het een dolle boel was bij Frank & Martine. Discolampen, muziek en stopdans paste daar helemaal bij. Als verrassing hadden de Pieten dan ook heel veel pepernoten achtergelaten op elke plek die je maar kan bedenken. Waarschijnlijk genoeg pepernoten voor een heel jaar.

Ook bij de D2 werd gezellig met elkaar gegeten. Sinterklaas had voor alle kinderen een cadeau meegebracht. Ook had de Sint voor iedereen een mooi verhaal in zijn grote boek staan over alle toppers die toch elke week op het veld staan. Het was een echt feestje. Ook het feest van NOVA 30 jaar werd nog besproken.

Bij de C1 moest Sinterklaas zich een weg banen tussen het afval. Daar werd de avond gevierd met surprises. De Sint kreeg les over scrunchies en hij mocht er ook eentje uitproberen in zijn haar en in zijn baard. De Pieten gingen de strijd aan met het team op de twister mat en bleken toch wat minder lenig dan gedacht werd.

De afsluiting was bij de D1. Daar werd gegourmet met elkaar en het buitenspel ”jachtseizoen” gespeeld voordat de Sint kwam. Voor alle kinderen en de coaches was er een gedicht. En wat weet de Sint toch veel over de blonde meisjes van Joran, de lange haren bij Max, en het ochtendhumeur van Misha.
De pieten hadden een heuse NOVA quiz gemaakt voor de coaches. Sam en Lotte zijn met vlag en wimpel geslaagd, maar Pascal ging het helaas wat minder goed af. Na een jaar van afzien voor de D1, was Pascal nu zelf aan de beurt. Onder grote hilariteit moest hij 30 push ups laten zien.

Al met al was het een zeer geslaagd sinterklaas feest. Waarbij de jongsten een mooie bidon met het logo van nova erop kregen als cadeau.