NOVA bezorgt 850 kinderen een sportieve ochtend

22 sep NOVA bezorgt 850 kinderen een sportieve ochtend

Persbericht

Inmiddels is het een begrip onder scholen uit de gemeente De Bilt: de Giga Kangoeroedag. Een sport- en spelletjesdag die Korfbalvereniging NOVA dit jaar voor de 5e keer organiseerde voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3. Traditiegetrouw tijdens de Nationale Sportweek van NOC*NSF. Woensdag 20 september was het weer zover. En met reacties als ‘Dit was het allerleukste spel ooit’ en ‘Wat is het allemaal goed geregeld’, was het weer meer dan geslaagd.  

Naast heel veel kinderen mocht Nova ook wethouder Dolf Smolenaers verwelkomen. Hij opende de Giga Kangoeroedag samen met voorzitter van Nova Steven Bakker. Daarna konden de kinderen lekker bewegen en plezier maken. In totaal deden kinderen van 9 verschillende scholen mee. Deze scholen waren verdeeld over 3 rondes. Nadat de kinderen 1,5 uur lang allemaal verschillende spelletjes hadden gedaan, ontvingen zij een welverdiende medaille.

Tjitske Frank zat alle 5 de edities in de organisatie. Zij vertelt: “Nova is de Giga Kangoeroedag ooit begonnen, omdat er voor de jongste kinderen uit de gemeente geen sportdag werd georganiseerd. Maar juist op jonge leeftijd is het goed om in aanmerking te komen met sporten. Dat is fysiek natuurlijk goed, draagt bij aan de motorische ontwikkeling én kinderen leren sociale vaardigheden, zoals op je beurt wachten, samenwerken en omgaan met winst en verlies.”

Nova was weer blij verrast van het succes en kreeg veel enthousiaste reacties van de aanwezige leerkrachten. Tjitske benadrukt dat Nova ook veel, waardevolle hulp kreeg: “Nova had deze dag niet kunnen organiseren zonder de subsidie van het Fonds Sportbevordering De Bilt (FSB) en een bijdrage van sponsoren Jumbo Bilthoven, Van der Laan Groente & Fruit en Koeleman accountants en belastingadviseurs.” De club kreeg daarnaast hulp van tientallen vrijwilligers. “Er hielpen weer 85 studenten mee van Sportcollege ROC Midden Nederland en Fit Academie Bokkeduinen van MBO Amersfoort. Zij hebben de kids weer super goed begeleid.” Ook (ouders van) Nova-leden droegen hun steentje bij. “Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe iedereen zich inzet op deze feestelijke dag.”

Kinderen die enthousiast zijn geraakt, zijn natuurlijk van harte welkom bij de Kangoeroes van Nova. Zij trainen elke zaterdagochtend van 10.00-10.45 uur.