34 goals in Driebergen én een winnaar

10 feb 34 goals in Driebergen én een winnaar

Na het, toch wel, teleurstellende gelijkspel tegen Viko van vorige week moesten er weer eens 2 punten worden gepakt om aan te sluiten bij de middenmoot. Dit moest Nova voor elkaar krijgen tegen Dalto. In het Witte Centrum werd er de vorige keer met een 10-18 eindstand onnodig van de ploeg uit Driebergen verloren. Des te meer was de A1 er nu op gebrand om revanche te nemen.

De wedstrijd begon en Nova liet meteen zien de betere partij te willen zijn. De inzet was goed en er werden kansen gecreëerd. Lisanne van Zijl wist Nova al snel op voorsprong te zetten door een benutte vrije bal. Deze 2,5 wist de scheidsrechter aan weerszijden nog vaak te vinden vandaag. De 1-1 werd dan ook genoteerd door een vrije bal van Dalto. Vervolgens kwam Nova tot twee keer toe op een voorsprong van één punt, maar die werd door Dalto weer snel weggewerkt. Door een vrije bal van Karin en een schot van Manon kon Nova met twee punten uitlopen. Stijn wist de korf voor de tweede keer d.m.v. een doorloopbal te vinden en bracht de stand op 4-6. Het lukt Nova maar niet om de verdediging dicht te houden en zichzelf te belonen door het gat groter te maken. De scheids floot dan ook de rust in bij een stand van 8-9.

Na rust wist Nova weer ietsjes uit te lopen, maar Dalto bleef maar aansluiten. Manon gooide haar eerste van haar twee benutte strafworpen erin en zo stond het 9-11. Belangrijk was het om nu door te pakken en de voorsprong groter te maken, maar Dalto kwam voor het eerst sinds de 3-3 weer op gelijke hoogte met Nova. De eindfase leek met nog zo’n 20 minuten te spelen al aangebroken te zijn. Elke keer dat Nova met één doelpunt uitliep, maakte Dalto weer gelijk. Nova hield het hoofd koel en was nog steeds vastberaden deze wedstrijd te gaan winnen. Meerdere goals van Manon en Lisanne en een korte kans van Karin zorgden ervoor dat met nog 8 minuten op de klok de stand 15-16 was. Ook Dalto bleef strijden en maakte wederom gelijk. Rutger benutte zijn strafworp en Lisanne kwam met het bevrijdende schot. De eindstand 16-18 was een feit!

Met deze belangrijke winst op zak staat Nova samen met Antilopen en Dalto op een vierde plek. Volgende week komt koploper Synergo naar De Bilt. Het is aan Nova de taak om hun kampioenschap nog even uit te stellen.