700 kleuters sporten bij Nova tijdens Nationale Sportweek 2016

21 sep 700 kleuters sporten bij Nova tijdens Nationale Sportweek 2016

openingsdans-kinderen-giga-kangoeroedagAfgelopen woensdag 21 september vond de eerste Giga Kangoeroedag plaats bij Nova in Bilthoven. Voor bijna 700 kinderen uit groep 1 en 2 werd een feestelijke sport- en spelletjesdag georganiseerd. Wethouder Sport; Madeleine Bakker zorgde voor een succesvolle aftrap. Na een samenspel met een aantal kinderen nam ze de bal in ontvangst en scoorde samen met een kleuter een mooie goal.Totaal deden 10 scholen uit Bilthoven, De Bilt, Groenekan en Den Dolder mee aan de sportdag.

Madeleine Bakker: “Door de samenwerking met vele vrijwilligers van NOVA, de studenten van het ROC Amersfoort, leerlingen van Biltse middelbare scholen en buurtsportcoaches van MENS De Bilt maken honderden kleuters niet alleen kennis met de korfbalsport, maar hebben ook een geweldige, leuke en bewegelijke ochtend!”

Alle kinderen dansten enthousiast mee tijdens de warming-up. De mascotte, een grote kangoeroe, kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. In kleine groepjes volgden de kinderen vervolgens een parcours met sporten en spelletjes.

De GIGA Kangoeroedag is tijdens de Nationale Sportweek 2016 van het NOC*NSF op meerdere plaatsen in Nederland georganiseerd. In Bilthoven en omstreken door Korfbalvereniging NOVA. Annemiek van der Ploeg, vrijwilligster in de organisatiecommissie van Nova: “Ik ben zelf lerares op een basisschool en ik vind het belangrijk dat kinderen op een leuke manier kennis maken met sport. Met deze dag willen wij juist de jongsten al stimuleren om te gaan sporten.”

Foto’s
Foto’s van alle 130 groepjes zijn hier te vinden.  Zie je foto’s waarvan je niet wilt dat ze online staan? Geen probleem, we halen ze eraf. Mail svp de link van de foto naar redactie@kvnova.nl en we zullen hem verwijderen.