A1 houdt strijd om plek 2 spannend

20 mei A1 houdt strijd om plek 2 spannend

Zaterdag 16 mei stond voor de A1 al de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen en dit team op het programma. Wat is het dan hard gegaan. Deze wedstrijd gaf de kans om zeker te zijn van de 2de plek in een pittige poule. Bekend was dat tegenstander SDO A1, ook nog in de race om plek 2, ons geen moment zal helpen. Een goede korfballende ploeg waar uit ruim werd verloren door de A1. Helaas werd ook thuis, na een spannende wedstrijd, verloren.

Nova kwam nog wel knap op voorsprong. Na een mooie, vloeiende aanval schoot Stijn van afstand raak: 1-0. Het startsignaal was gegeven en de A1 was gemotiveerd om een mooie afscheidswedstrijd neer te zetten voor Jelmer, Karin en Lisanne, die de club helaas gaan verlaten. Echter zat het weer al tegen. De bal was glad en bij beide ploegen werden fouten gemaakt. Door o.a. 3 goals van Stijn wist Nova constant gelijk op te gaan met SDO. Dit zette een ruststand neer van 5-6.

De tweede helft startte Nova niet scherp en SDO deed dit wel. Met mooie schoten liep de ploeg uit Kamerik uit. Nova pikte de draad in de tweede helft wel weer op en wist toch aan te sluiten dankzij goals van Karin, Jelmer en, jawel, Lisanne. De 3 bekroonden hun laatste wedstrijd met goede goals. Hierna viel de bal bij Nova niet meer en SDO wist met knappe afstandsschoten weer uit te lopen. Een paar minuten voor tijd was de wedstrijd helaas gespeeld. Jelmer, Lisanne en Karin kregen nog wel hun mooie, verdiende publiekswissel met de daarbij behorende bloemen. Zo is het, ondanks een uitslag van 9-14, toch een waardig afscheid geworden. Alhoewel, afscheid… Liever tot ziens 😉

Na een goed seizoen ging helaas de laatste wedstrijd verloren en daarmee is plek 2 nog niet definitief gepakt. Nu is het afwachten wat de concurrenten op 30 mei doen. Dit bepaalt of Nova als 2de, gedeeld 2de of helaas toch 3de eindigt. Al met al is dit een prestatie boven verwachting, maar die 2de plek willen we toch erg graag hebben! Het zou een kleine beloning zijn voor een topjaar!