Aan alle leden | Update van het bestuur #2

03 apr Aan alle leden | Update van het bestuur #2

Beste leden,

Om jullie goed op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen de vereniging door het Coronavirus, hierbij een update:

Financiën
De recente beslissing van de overheid om onder andere de sportparken voorlopig dicht te houden, heeft natuurlijk NOVA ook geraakt. Deze begrijpelijke beslissing betekent natuurlijk dat we nog langer niet kunnen korfballen en dat we het gezellig samenzijn op ons sportpark voorlopig moeten blijven missen.

Zoals al eerder bericht, heeft dat ook financiële gevolgen. Wij hebben alle financiën geanalyseerd en verschillende maatregelen getroffen. Zo hebben wij bij de gemeente aangegeven dat wij voorlopig de huur van de velden niet zullen betalen en hen gevraagd om mee te denken met de verschillende sportverenigingen binnen onze gemeente om ervoor te kunnen zorgen dat na deze Coronacrisis de verenigingen kunnen blijven bestaan. De gemeente heeft begripvol gereageerd op onze beslissing en zal ons binnenkort nader informeren.

Ook houden wij de beslissing van het KNKV in de gaten met betrekking tot promotie en degradatie bij het wedstrijdkorfbal. Wij verwachten op korte termijn ook uitsluitsel te krijgen inzake de financiële afdracht aan het KNKV en zullen alert reageren indien die beslissing niet aan onze verwachtingen voldoet.

Omdat onze vaste lasten voor een groot deel gewoon doorgaan en daar minder inkomsten tegenover staan, hebben we een beroep gedaan op de, door de overheid ingevoerde regeling, eenmalige tegemoetkoming schade COVID-19. Wij verwachten binnen enkele weken uitsluitsel te krijgen of deze eenmalige steun aan ons wordt toegekend.

Gelukkig kunnen we ook constateren dat onze financiële situatie, onder andere door de genoemde maatregelen en de steun de van onze leden, gezond is. Dat is goed om te kunnen melden, zeker in een deze voor iedereen onzekere tijd. Wij zullen de vinger zeker aan de pols houden om ervoor te zorgen dat we financieel gezond blijven.

Korfbalpalen te leen
Vorig weekend heeft een groepje vrijwilligers (dank aan Raymond, Tim, Coen en Sam) onze materialen van de sporthal naar ons eigen sportcomplex gebracht. Wij hebben al verschillende verzoeken gehad van leden en/of ouders die graag een korfbalpaal voor thuis willen lenen om zo toch lekker te kunnen blijven korfballen. Wij willen dit graag mogelijk maken en zoeken iemand die dit op korte termijn wil coördineren. Wil jij Nova en haar leden hierbij helpen? Neem dan contact op met Steven (06 42740007)

 

Mochten jullie vragen/opmerkingen hebben dan horen we dat graag. Vanuit onze kant zullen wij jullie uiteraard op de hoogte blijven houden.

Sterkte in de strijd en blijf gezond.

Bestuur KV NOVA