Aankomende zaterdag twee belangrijke wedstrijden in H.F. Witte

25 mrt Aankomende zaterdag twee belangrijke wedstrijden in H.F. Witte

De zaalcompetitie loopt ten einde en dat betekent dat er wedstrijden om het kampioenschap en degradatie gespeeld gaan worden. Bij dat soort wedstrijden zijn de belangen groot en de druk hoog. Kortom, dit zijn vaak mooie wedstrijden waar er voor de toeschouwers veel te zien valt. Aankomende zaterdag speelt ons eerste tegen mede-degradatiekandidaat KVA. De winnaar dwingt een degradatiewedstrijd af tegen de een na laatste ploeg uit de andere overgangsklasse poule. De verliezer degradeert direct naar de eerste klasse. Het tweede kan bij winst het kampioenschap binnen halen. Zij spelen tegen de nummer 2 MIA uit Amersfoort.

Voorbeschouwing Nova 2 – MIA 3

Aankomende zaterdag komt het derde van MIA op bezoek in De Bilt. MIA 3 staat met 18 punten op de tweede plek in de reserve 2e klasse, waarin Nova uitkomt op de eerste plek. Over de hele competitie gezien scoorde MIA meer doelpunten dan Nova, maar kreeg er ook meer tegen. De vorige wedstrijd tegen MIA werd verloren met 20-17, waardoor de ploeg gebrand is op een revanche. De afgelopen wedstrijden heeft Nova wat moeite met scoren en komt met moeite boven de 20 doelpunten uit. Afgelopen wedstrijd wist Nova met een knappe 17-24 overwinning op Tempo deze kampioenswedstrijd af te dwingen. Kom om 15.30 zien hoe de spelers van Nova 2 een gooi naar het kampioenschap kunnen doen.

Voorbeschouwing Nova 1 – KVA 1

Nova 1 kende een moeizaam debuut in de overgangsklasse. Na het kampioenschap van vorig jaar mocht Nova een niveau omhoog en dat verschil was zeker merkbaar. De eerste wedstrijden van het seizoen werden verloren, maar de ploeg laadde zich elke wedstrijd op om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Vaak kon Nova in fases goed meekomen met de tegenstander, maar kon het niveau niet doorzetten en een wedstrijd binnen slepen. Tot aan de wedstrijd tegen De Meeuwen. De Meeuwen stond op de tweede plek en kwam op bezoek bij Nova. Nova was gewoon te scherp voor de nummer twee uit de poule en wist met goed verdedigend werk en een hoog afronding percentage de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de poule is er een ander team die maar een keer wist te winnen en een gelijk wist af te dwingen. KVA uit Amstelveen staat op het moment met 3 punten op de 7e plek. Bij winst kan Nova een degradatiewedstrijd afdwingen, waarbij KVA genoeg heeft aan een gelijk spel. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin Nova goede kans maakt om te winnen. De spelers gaan alles op alles zetten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aanvang is om 17.00.