Algemene info over de GIGA KANGOEROEDAG

23 aug Algemene info over de GIGA KANGOEROEDAG

Groepsfoto-GIGA-Kangoeroedag-ronde-1Algemene info

Nova is weer druk bezig met de voorbereidingen voor de tweede GIGA KANGOEROEDAG op woensdag 13 september 2017. 10 scholen uit de Bilt, Bilthoven en Den Dolder doen hieraan mee. Totaal gaan zo’n 650 kinderen van 4 tot 7 jaar allemaal leuke balspelletjes, tikspelletjes, korfbalspelletjes en andere spelletjes doen. We gaan van deze dag een groot feest maken.
De GIGA KANGOEROEDAG wordt in vele steden van Nederland georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek (9 t/m 17 september 2017). Het doel van deze week is om meer mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met sport. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan!

Programma

De kinderen zullen over 3 rondes verdeeld worden. Per ronde zijn ruim 200 kinderen aanwezig. De kleuters worden in kleine groepjes verdeeld. Na een gezamenlijke opening zullen de kinderen onder begeleiding een spellencircuit afleggen van 1,5u. Bij deze spelletjesposten staan begeleiders die het spel uitleggen.
Leerkrachten kunnen rondlopen en kijken bij hun leerlingen, maar hoeven geen begeleidende activiteiten uit te voeren. Ook alle ouders zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken!

Sportieve middag voor de groepen 3, 4 en 5

Nieuw dit jaar is de sportieve middag waarvoor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 zijn uitgenodigd. Nova zal een korfbalclinic aan deze kinderen geven. De toegang hiertoe is gratis en aanmelden is niet nodig. De sportieve middag is van 15:00-16:30 uur.

Wil je meer weten? Mail dan kangoeroedag@kvnova.nl.