Belangrijke punten voor NOVA

03 dec Belangrijke punten voor NOVA

Nova 1 begroet Sparta (N), waaronder oud Nova-speler Jan Hoekstra

Na de spannende overwinning van het tweede was het de beurt aan Nova 1. Sparta uit Nijkerk, een ondertussen bekende tegenstander, kwam op bezoek. Vorige ontmoeting in de veldcompetitie eindigde in een 29-10 overwinning voor Nova. Ondanks de ruime overwinning van de vorige keer, verwachtte het hele team een spannende wedstrijd. Sparta kon in de eerste minuten mee scoren, maar al snel nam Nova het initiatief. Net voor rust kon Sparta wat gas bijgeven en het gat kleiner maken tot drie doelpunten. Al in het begin van de tweede helft liet Nova meteen zien dat er wederom niks te halen viel en kwam niet meer in gevaar. De wedstrijd werd gewonnen met 24-19.

Bij het startsignaal was het Sparta die de wedstrijd opende met het eerste doelpunt. Tot een 3-3 stand ging de score gelijk op. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Niets was minder waar; Nova was erg scherp in de eerste helft en gaf de Nijkerkers geen kans om op voorsprong te komen. Ondanks de goede verdedigende druk van Nova, waren het vooral de dames van Sparta die het team uit Nijkerk in de race hield. Uiteindelijk gingen de teams met een stand van 12-9 rusten.

Richard van der Pas speelt Maarten van Brenk vrij

De eerste aanval na rust was direct een doelpunt voor Nova. Aranka Akkermans schoot deze vanaf de achterlijn mooi binnen. Snel daarna volgde het afstandsschot van Michelle Reus en vanaf toen gooide Nova nog even het gas open. Daarna was de wedstrijd al snel gespeeld. De vechtlust was er grotendeels uit bij de spelers uit Nijkerk. Met mooie doelpunten van onder andere Maarten van Brenk, die een schitterende doorloopbal scoorde, kon Nova verder uitlopen. Met de scherp schietende dames, kon Sparta nog een beetje aanhaken. Nova speelde de wedstrijd volwassen uit en hield zo de punten in eigen huis.

Na de wedstrijd sprak onze reporter met speelster Aranka Akkermans. Zij vertelde ons het volgende: “Doordat er tijdens trainingen meer aandacht aan individuele ontwikkeling wordt besteed, wordt er steeds meer over alle schijven gescoord. Bovendien worden we als team verdedigend steeds sterker, waardoor er minder druk op de aanval komt te staan.”

Door de winst op Sparta heeft Nova er weer twee punten bij. Achteraf waren deze punten erg belangrijk. Doordat medekoploper Dindoa verloren heeft, staat Nova nu bovenaan in de poule. Volgende week komt hetzelfde Dindoa op bezoek in het hol van de leeuw. Een echte kraker, want bij winst kan Nova vier punten afstand nemen van deze concurrent.

Nova selectie bedankt het publiek

 

 

 

 

 

 

Thuisprogramma zaterdag:
12:15 Nova D1 – Huizen D2
13:15 Nova B2 – Revival B1
14:20 Nova A1 – KVA A1
15:30 Nova 2 – Dalto 5
16:50 Nova 1 – Dindoa 1
18:20 Nova 3 – Viking 3

 

Bedankt voor het maken van de foto’s Jannes!