Besluit KNKV competities

08 apr Besluit KNKV competities

Het KNKV heeft inmiddels besloten over wat te doen met de zaal- en veldcompetitie. Het KNKV had eerder al besloten om alle komende veldwedstrijden af te gelasten en dat de zaalcompetitie voor het breedtekorfbal als ‘niet gespeeld’ wordt beschouwd. Hieronder bespreken we het aanvullende besluit voor de veld- en zaalcompetitie. 

Veldcompetitie
De gehele veldcompetitie wordt beschouwd als ‘niet gespeeld’. Van deze competitie is voor de hogere teams de helft afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van het KNKV van mening dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. In de veldcompetitie zijn dus geen kampioenen en degradanten. Voor de jeugdteams geldt, zoals eerder gemeld, dat de tweede veldcompetitie dus helemaal niet gaat starten. Over de indeling van de veldcompetitie van volgend seizoen (na de zomer) doet het Bondsbestuur later mededelingen.

Zaalcompetitie
Eerder meldde het KNKV al de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Voor de zaalcompetitie van het wedstrijdkorfbal is nu besloten: de huidige stand is de eindstand. De geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie vindt daarom plaats. Voor de selectie van Nova betekent dit dat het eerste en tweede in de zaal degraderen naar de 2e klasse. Beide teams stonden namelijk onderaan. Wat deze stand betekent voor de A1 zoeken we nog uit.