Biltse korfballers behalen kampioenschap en promoveren naar 2e klasse

13 mei Biltse korfballers behalen kampioenschap en promoveren naar 2e klasse

Afgelopen zaterdag konden de korfballers van Nova het kampioenschap binnenslepen. De ploeg had inmiddels veel ervaring opgedaan in het spelen van promotie- en kampioenswedstrijden en hoewel het resultaat van deze wedstrijden niet bijzonder positief uitviel, stond men vandaag weer vol vertrouwen in het veld.

De tegenstander was, voor de vijfde maal dit seizoen, het IJsselsteinse Fortissimo. In de zaal toonde deze ploeg zich een geduchte concurrent, maar op het veld staat de ploeg op de voorlaatste positie. Zoals een waardig degradatiekandidaat het betaamt, koos de ploeg er dan ook voor om de gehele wedstrijd stug te gaan achterverdedigen.

Nova opende de score en pakte direct een marge van drie doelpunten. Bij een stand van 6-2 stokte echter de doelpuntenproductie waardoor er een magere 6-3 ruststand op het scorebord stond. Wat ook niet meehielp was dat Coen van Eck van zijn eigen zus een elleboogstoot te verduren kreeg. Opzettelijk? We weten het niet, maar feit was dat Coen sterretjes zag en niet verder kon spelen.

In de tweede helft was het eerste doelpunt voor de bezoekers uit IJsselstein en via 8-6 stonden de ploegen na ruim tien minuten weer gelijk, 8-8. Nova behield echter het initiatief en pakte weer een marge van drie punten. Deze voorsprong kon de ploeg vervolgens vrij eenvoudig over de eindstreep trekken. Een wedstrijd met weinig spektakel, maar een verdiende 13-11 overwinning zorgde eindelijk voor dat lang verwachte kampioenschap.

De ploeg heeft nog twee wedstrijden te spelen, aanstaande zaterdag wordt er in Vleuten gespeeld tegen Fiducia en twee weken later sluit de ploeg het seizoen op eigen veld af tegen Koveni. Spelers en coach zullen deze wedstrijden aangrijpen om het seizoen in stijl af te sluiten.

Op zaterdag 30 mei, na de wedstrijd tegen Koveni, zal het kampioensfeestje nog eens dunnetjes worden overgedaan. Namens de hele selectie dank ik alle supporters die (ondanks de onheilspellende statistieken) vandaag weer langs de lijn stonden, tot 30 mei!