Bliksemstart van NOVA B1

12 sep Bliksemstart van NOVA B1

‘Ach joh, het is DOS maar.’
‘Het zat ook wel erg mee!’
‘De competitie is heel andere koek.’
Dat waren toch wel een beetje de reacties langs de lijn na de afdroog-oefenpartij van vorige week tegen DOS in Westbroek.

Kijk, dat moet je dus niet zeggen tegen de B1. Daar worden ze pissig van. En scherp. Heeeel scherp. We zullen die ouders langs de kant eens even wat laten zien.

Tegen Sparta lag de bal dan ook binnen 8 minuten al 5 keer in de korf. Het thuispubliek werd verwend met het fameuze vlakke schot van Shen, een prachtbal van Nienke, en een slimme vrije worp-variant van Isabelle.

Daarna ging NOVA door met scoren. Voor de ouders langs de kant was het puur genieten. Wat een flow! Wat een scherpte! De supporters van Sparta dachten daar heel anders over. Met 10-2 ging NOVA aan de limonade.

In de tweede helft werd een beetje gas teruggenomen en bleef het elektronische scorebord op 16-2 steken. Maar de B1’ers hadden hun punt al lang gemaakt. Met snel en soepel samenspel en door te laten zien dat iedereen in het team kan scoren. Door deze bliksemstart is NOVA B1 meteen favoriet voor de bovenste plek. Hulde voor Mex die zo’n gedreven en soepel draaiend team heeft gesmeed.