Comeback bezorgt NOVA 3 kampioenschap

13 mrt Comeback bezorgt NOVA 3 kampioenschap

Nova 3 kampioenAfgelopen zaterdag stond voor Nova 3 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Bij een overwinning zou namelijk het kampioenschap binnengehaald worden. Nova had het lastig met de tegenstander, Thor 3, uit Harmelen. Uiteindelijk kon, door een 11-8 overwinning, het “we are the champions” klinken voor de ploeg van interim coach Roely Kuus.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat Thor een taaie tegenstander zou zijn. Het uitduel in Harmelen werd in de laatste minuut nipt gewonnen. Nova kon echter met vertrouwen starten na de eclatante zege van vorige week tegen Badhoevedorp.

De start was echter zeer zwak en de ploeg miste de scherpte. Na iets meer dan 10 minuten keek Nova al tegen een 0-5 achterstand aan. Coach Roely Kuus besloot in te grijpen en bracht Daan Paauw al voor de rust in om voor meer dreiging te zorgen en om aan de inhaalrace te beginnen. Langzamerhand werd Nova beter, maar domineren kon zij deze wedstrijd nog steeds niet. De scheidsrechter floot voor de rust bij een 4-8 achterstand.nova-3-dec-2016

In de rust werd benadrukt dat de ploeg een stapje extra moest doen en dat zij moest laten zien dat zij kampioen wilde worden.

In de tweede helft begon de ploeg steeds beter te spelen. Het was Sylvia van der Pas die middels 2 goals de marge verkleinde. Nova kreeg de smaak te pakken en wist daarna binnen 5 minuten middels goals van Pelle Wage, Daan Paauw en Andreas Schippers een 9-8 voorsprong te pakken. Met nog ongeveer een kwartier te spelen diende er nu doorgezet te worden. Door goed rebound werk werden de aanvallen van Nova langer, maar zij resulteerden nog niet in de gewenste goals. Attent inlopen van Sylvia van der Pas na een gemiste strafworp zorgde voor een gaatje van 2 doelpunten. Het was Pelle Wage die 2 minuten voor tijd middels een doorloopbal Nova 3 het kampioenschap bezorgde.

Aanvoerder Rutger Kuus reageerde na afloop opgelucht: “In de eerste helft brachten we onszelf in de problemen door collectief door de ondergrens te zakken. Gelukkig hebben we dit met een tweede helft, waarin we geen doelpunt tegen hebben gehad, recht kunnen zetten”.

Met deze zege promoveert Nova 3 naar de reserve 3de klasse. Op het veld komt zij al uit in deze klasse. Op 25 maart speelt Nova 3 om 12:00u thuis een oefenwedstrijd tegen Synergo 4. Een week later hervat zij thuis om 10:30u de veldcompetitie met een wedstrijd tegen Rohda 4.

Scores Nova: Andreas Schippers 4, Sylvia van der Pas 3, Pelle Wage en Daan Paauw 2