Wedstrijdinformatie

SAMENVATTING SPELBEPALINGEN
Spelbepalingen zaalcompetitie augustus 2019

ETIQUETTE NOVA

Binnen Nova hebben we bepaalde gewoonten en regels. Een aantal hebben we op een rijtje gezet en toegelicht.

Kledingvoorschriften Nova

Wedstrijden  |   Tijdens de wedstrijden draagt iedereen hetzelfde wedstrijdshirt. Het shirt van Nova is wit met rood en krijgen de spelers van de club. Het broekje (voor heren) en rokje (voor dames) is middenblauw. Deze moet de speler zelf aanschaffen. Dat kan via de Nova-webshop, maar dat hoeft niet. In de webshop is nog meer kleding met het Nova-logo te koop, bijvoorbeeld rode sportsokken en een donkerblauw inschietshirt met je naam.
Schoenen: in de zaal draag je sportschoenen die voor zaalgebruik geschikt zijn, zodat ze geen strepen achterlaten. Op het veld korfballen we vooral op kunstgras en nog heel soms op gras. Hiervoor heb je schoenen met noppen nodig. Voetbalschoenen met metalen noppen zijn op het kunstgras niet toegestaan.
Trainingen  |   Tijdens de trainingen zijn er geen kledingvoorschriften. Alleen voor de schoenen geldt hetzelfde als tijdens wedstrijden.

Afmelden voor trainingen en wedstrijden

Korfbal is een teamsport, dus spelers zijn afhankelijk van elkaar en elkaars aanwezigheid. Er wordt dan ook van je verwacht dat je altijd aanwezig bent. Natuurlijk zijn er soms dingen waardoor je je moet afmelden voor een training of een wedstrijd. Meld je in dat geval altijd zo vroeg mogelijk af, zodat je trainer rekening kan houden met je afwezigheid. Je trainer kan dan bijvoorbeeld een invaller regelen van een ander team.

Gewenst gedrag van spelers en toeschouwers

Als Nova willen wij al onze leden en bezoekers een veilige omgeving bieden. Een omgeving waarin iedereen van jong tot oud zich op zijn of haar niveau verder kan ontwikkelen op sportief en sociaal maatschappelijk gebied. Wij willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, zowel de actieve korfballers, als onze vrijwilligers en de toeschouwers. Daarom moet iedereen zich aan onze gedragsregels houden. Klik op de link en neem ze door.

DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER | KNKV-app

Wil je snel checken waar je komend weekend moet spelen, of waar je naar toe moet om het eerste aan te moedigen? Moet je als aanvoerder of coach je team klaarzetten voor de scheidsrechter? Ben je benieuwd of je genoeg punten binnen hebt gehaald om de koppositie in de poule te bemachtigen? Of moet je fluiten en moet je gebruik kunnen maken van het Digitaal Wedstrijdformulier? Dat kan allemaal met de KNKV Wedstrijdzaken app.

Deze app is de opvolger van de Sportlinked app, die inmiddels niet meer functioneert. Inloggen kan wel nog steeds met dezelfde gegevens. Voorwaarde is wel dat dit mailadres gelijk is aan de lidgegevens in Sportlink Club.

4-KORFBAL

Bij de jeugd wordt er in de leeftijdscategorieën E & F het zogenaamde 4-korfbal gespeeld. In het kort de uitgangspunten:

4Korfbal voor E-jeugd 4Korfbal voor F-jeugd
1 vak 1 vak
4 tegen 4 4 tegen 4
Binnen 10 seconden overgooien Binnen 10 seconden overgooien
Niet schieten als je wordt verdedigd Altijd scoren (nooit ‘verdedigd’)
Iemand van eigen sexe verdedigen Jongens en meisjes verhinderen elkaar om te scoren
Minimaal 1 meisje per team Minimaal 1 meisje per team
Mogelijk om SUPER speler in te zetten