De A1 en de niet gewonnen winst

11 jan De A1 en de niet gewonnen winst

10 januari 14:30, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en deze wedstrijd werd gespeeld tegen de A2 van Antilopen. Iedereen verwachtte dat dit wederom een spannende wedstrijd zou worden, en dat werd het zeker.

De wedstrijd begon en beide teams waren uit op de winst, Antilopen wist dit dan ook goed te laten zien door in de eerste minuut de score te openen met een mooi schot. Dit werd 2 minuten daarna door Nova beantwoord met een strafworp, gescoord door Rutger. Hierna probeerden beide teams voor te komen en na vijf minuten werd er gescoord aan de kant van Antilopen. De score was 1-2 en dit was natuurlijk niet genoeg om te kunnen winnen, dus maakte Antilopen in de 10 minuten die daarop volgden nog vijf doelpunten waardoor de score 1-7 werd. Dit was niet de bedoeling, Nova wilde dit niet verder laten komen. Gelukkig scoorde Rutger in de 23ste minuut een strafworp, dit maakte de stand 2-7. Maar Antilopen maakte daar na 2 minuten alweer 2-8 van. Jochem scoorde hierna waardoor Nova er toch weer een puntje bij had. Jammer genoeg wist Antilopen er in dezelfde minuut toch 3-9 van te maken. Rutger veranderde de score hierna in 4-9 door een strafworp te scoren, maar weer liet Antilopen ons niet verder komen door met een doorloopbal 4-10 van de score te maken. In de laatste minuut werd er gelukkig wel weer gescoord door Nova en deze keer door Manon, die voor de verandering niet Kuus van haar achternaam heet, zij zorgde ervoor dat de teams met de stand 5-10 de rust in gingen door haar strafworp te scoren.

Oké, 5-10, er moest snel iets veranderen, dat wist Nova zeker. Dan moest er nu wel wat gebeuren, en gelukkig gebeurde er iets. Manon scoorde een schot die de stand op 6-10 zette en Renske maakte hierna een doorloopbal waardoor het zelfs 7-10 werd. We waren er natuurlijk nog lang niet want de antilopen wisten er weer een schot raken. Toch bleven we erin geloven en Manon scoorde weer een strafworp. Ook dit doelpunt werd opgevolgd door een doelpunt aan de kant van de tegenpartij. Hierna wist Nova wel twee keer achter elkaar te scoren, het werd 10-12, door een korte kans van Jelmer en een vrije bal gemaakt door Renske. Natuurlijk bleven ook deze doelpunten niet onbeantwoord, Antilopen was zeker niet van plan ons dichterbij te laten komen, wij maakten twee doelpunten dus zij beantwoordden met twee doelpunten. Zo werd de stand tot 10-14 gebracht. Vier punten verschil en nog zeven minuten te gaan. Dit moest kunnen lukken, maar het zou niet makkelijk gaan, iedereen moest goed samenspelen en de doelpunten moesten komen, geen schot mocht verspild worden. Oké, niet alle schoten gingen erin maar Renske wist een mooi schot te scoren waardoor de stand 11-14 werd. Hierna scoorde Rutger zijn strafworp, na dit doelpunt moest Nova dus nog maar twee doelpunten maken om gelijk te komen. Echter was er een grote kans dat Antilopen toch weer verder zouden uitlopen. Aan beide kanten waren er kansen maar het was Manon die een schot scoorde dat ervoor zorgde dat het 13-14 werd. Nog één doelpunt om gelijk te komen en nog iets minder dan drie minuutjes te gaan. Ging dit lukken?  Het was Karin die twee minuten voor tijd de bal d.m.v. een doorloopbal de lucht in gooide, niemand wist of hij erin zou gaan, er kwamen gemixte reacties van de kant zoals: ‘nee houdt vast’ en ‘jaa die gaat zitten’. En ja, hij zat! Twee minuten voor tijd werd de stand gelijk gemaakt en stond het dus 14-14. Er kon nog van alles gebeuren. Beide teams wilde de winst pakken maar ze scoorde niet meer, er werd afgefloten en de wedstrijd werd afgesloten met het scorebord op een mooie 14-14.

Nova had misschien niet gewonnen maar het was een geweldig spannende wedstrijd en op deze manier terugkomen voelt bijna net zo goed als een overwinning. Volgende week spelen we uit tegen Woudenberg A1, hopelijk wordt het weer zo spannend en dan met uiteindelijk een echte overwinning.