Deceptie voor tweede team Nova

21 jan Deceptie voor tweede team Nova

Door zeer matige afronding verloren de reserves van Nova tegen directe concurrent Thor. Met de 13-10 nederlaag blijft het degradatiespook in de buurt.

Vooraf wisten de Biltse korfballers dat ze met twee winstpunten een plek in de middenmoot zouden bemachtigen. Vorige keer was het een gelijkspel tegen Thor en de Harmelense ploeg vecht ook tegen degradatie.

Nova had een specifiek strijdplan uitgestippeld door speler/coach Maik van de Kouterik. Dit moest er voor zorgen dat de speerpunten van Thor uitgeschakeld zouden worden. Dit pakte goed uit in de verdediging. Maar in de aanval wisten ze dit niet te belonen. Wesley Spronk zorgde voor de aansluiting met een afstandsschot en een strafworp. Deze laatste werd benut door Rianne van der Meijden. Gedurende de eerste helft liep Nova toch telkens achter de feiten aan via 2-1 naar 5-3 naar een 6-4 ruststand.

Het strijdplan werkte. Alleen was er geen rekening gehouden dat soms ook tegen zichzelf gevochten moest worden. Door zich te focussen op randzaken als de arbitrage ontbrak de scherpte in de afronding. De tweede helft gaf geen ander spelbeeld en Thor liep zelfs verder uit. Thor is een team dat alleen in de zaal korfbalt met een aantal ervaren spelers en zij hadden geen moeite om de wedstrijd uit te spelen. In de slotseconden tekende Sander Smit nog wel zijn vijfde afstandstreffer van de avond aan. Maar dit was slechts nog voor de statistieken; 13-10.

Het was misschien niet eens de minste pot van het seizoen. Maar als het rendement uitblijft, wordt het lastig tegen elke tegenstander. Dat het komende week lastig wordt staat sowieso buiten kijf. Koploper IJsselvogels komt dan op bezoek. Om 16:50 wordt aangevangen in het HF Witte Centrum.