Dindoa maatje te groot voor NOVA

08 dec Dindoa maatje te groot voor NOVA

Deze week stonden er zware wedstrijden op het programma voor de NOVA-selectie. Nadat NOVA 1 in de ochtend had geholpen bij de training voor de Kangoeroes kon het ’korfbalgeweld’ losbarsten.

Het tweede van NOVA mocht als eerste aantreden en wist al gauw dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Er mochten nog een paar A-junioren invallen en die deden het niet onverdienstelijk. Eind uitslag 11-33

Nu was het de beurt aan de hoofdmacht. Op papier is Dindoa één van de grootste titelkandidaten. NOVA zal juist alle zeilen moeten bijzetten om te handhaven in de eerste klasse. Dit werd tijdens de wedstrijd ook duidelijk; na een beginstand van 1-1 liep Dindoa gestaag uit naar een 1-10 voorsprong voordat NOVA weer tot scoren kwam. De rust stand was 5-17.

Tijdens de rust werd benadrukt dat de spelers als team moesten blijven spelen en de kansen die zij kregen meer moesten benutten. De wedstrijd was natuurlijk lang en breed gespeeld dus de tweede helft begon NOVA weer ‘opnieuw’ aan de wedstrijd.

Met drie goals voor NOVA en eentje van Dindoa, begon NOVA sterk aan de tweede helft. Na een time out aan de kant van Dindoa brak er een helft aan die, als je de eerste niet meerekende, spannend was. NOVA kon opeens scoren. Uiteindelijk verliest NOVA met ruime cijfers van een goeie tegenstander, eindstand 14-30.

Volgende week reist de NOVA-selectie af naar Nijmegen waar het Noviomagum treft. Beide ploegen staan één plekje boven NOVA, een belangrijke wedstrijd dus.

14:30 uur Noviomagum 2 – Nova 2
15:50 uur Noviomagum 1 – Nova 1