Door winst op Revival zet Nova een belangrijke stap richting handhaving

23 apr Door winst op Revival zet Nova een belangrijke stap richting handhaving

Revival is ondertussen een bekende tegenstander geworden voor Nova. Strak achterverdedigen om zo de snelheid uit het vak te halen. Dat is de strategie waarmee het team uit Terschuur al haar wedstrijden speelt. Deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. Vooraf in de bespreking was vooral benadrukt dat Nova haar eigen spel moest spelen en met vertrouwen de ballen erin moest schieten. De eindstand van 24-17 liet het krachtverschil duidelijk zien. Revival wist echter tijdens de wedstrijd toch elke keer aan te haken. Zo konden zij de stand gelijk zetten op 13-13. Daarna werd Nova wakker geschud en pakte de thuisploeg het spel weer op.

Maarten van Brenk begon erg scherp aan de wedstrijd. Met mooie schoten en doorloopballen wist hij Nova op een mooie voorsprong te zetten. Het andere vak wist de korf moeilijk te vinden. Het viertal werd verleid tot het nemen van verre schoten waardoor Nova de voorsprong niet kon doortrekken. Om dit op te lossen voerde coach Tom Rickli een tactische wissel uit. Maarten van Brenk en Marciano de Vree werden gewisseld van vak om meer aanvallend gevaar te creëren. Jammer genoeg kon Maarten niet lang blijven staan. Kort na de wissel moest hij het veld geblesseerd verlaten, voor hem kwam Coen van Eck in het veld. Een betere invalsbeurt kon Van Eck zich niet wensen. Uit twee kansen wist hij meteen twee keer te scoren en zo de stand op 11-5 te zetten. Revival kon voor de rust toch nog wat doelpunten meepakken, waardoor beide teams gingen rusten met 12-9.

Na de rust ging Revival door met scoren en wist het team de stand gelijk te trekken op 13-13. Daarna was het vuur van Revival uitgebrand. Zeker na het moment dat Nova snel achter elkaar vijf doelpunten wist te scoren. De aanvallen van Nova hadden veel goede kansen, waardoor Revival niet meer terug kon komen. Met mooie afstandschoten van Marciano de Vree en Sylvia van der Pas wist Nova de stand op 24-15 te zetten. Net voor tijd scoorde Revival nog twee doelpunten, maar het verschil was al zo groot dat Nova niet meer in gevaar kwam. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met 24-17.

Score: Aranka Akkermans (1), Sylvia van der Pas (1), Renske van Kempen (1), Coen van Eck (2), Maarten van Brenk (4), Richard van der Pas (3+1S), Michelle Reus (1+2S), Job Paauw (5+1S), Marciano de Vree (2)