Een goed begin van NOVA 2

14 nov Een goed begin van NOVA 2

Na een behaalde derde plek aan het eind van het eerste deel van de veldcompetitie, werd het tijd om weer in de sporthal te beginnen. In deze eerste wedstrijd trad Nova 2 aan tegen DKOD 2, een ploeg uit Gelderland. Deze ploeg speelde op het veld een klasse hoger dan Nova. Met een overtuigende score van 19-12 won Nova 2 de eerste zaalwedstrijd.

Nova begon krachtig. Dit werd bewezen, want na vijf minuten werd deze kracht benut met een vrije bal door Kim Hoep. Dit was het startschot van Nova 2. Snel daarna werden nog eens drie doelpunten gemaakt. Bij DKOD gingen de alarmsignalen rinkelen. Een inhaalslag, dat is wat ze maakten. Twee minuten later was het verschil nog maar één punt. Deze inhaalslag was van korte duur. Nog in dezelfde minuut vocht Nova terug naar een voorsprong. Dit lukte, door vier doelpunten aan onze zijde. Aan het eind van de tweede helft verloor Nova de overtuiging in het spel. Toch werd een goede ruststand gepakt: 9-5.

Het was aan Nova om het vertrouwen van het begin van de eerste helft weer op te pakken. Vijf minuten na het fluitsignaal kwam Nova los. Er werden maar liefst 7 doelpunten op rij gescoord. DKOD wist hier niks op in te brengen. Dit resulteerde in een tussenstand van 16-8. De spanning was inmiddels weg. Nova kon rustig de wedstrijd uitspelen. Eindstand: 19-12.

Deze wedstrijd was een goede start van het zaalseizoen. Niet alleen het technische spel, maar ook de positiviteit

maakte dit een leuke wedstrijd. Er moet gestreefd worden om dit door te zetten. Volgende week gaat Nova op bezoek in Deventer bij Devinco. Aanvang: 18.30.

Scores Nova: Marciano de Vree 4, Joris Dijkkamp 4, Stijn Paauw 3, Renske van Kempen 2, Rianne van der Meijden 2, Steven Bakker 2, Kim Hoep 1, Karin Meijers 1.