Een mooi eerste weekend met wedstrijden

23 aug Een mooi eerste weekend met wedstrijden

We zijn weer begonnen! We hebben er lang op moeten wachten en het is nog niet als vanouds, maar wat zijn we blij dat we weer wedstrijden tegen andere clubs kunnen spelen. Zaterdag 22 augustus speelden de eerste teams een oefenwedstrijd en had de selectie het jaarlijkse ‘selectieweekend’ waarin altijd een speciale rol ligt weggelegd voor teambuilding.

Oefenwedstrijden
7 maart 2020 speelden alle NOVA-teams de laatste wedstrijden. Daarna legde Corona het einde van de zaal- en de tweede helft van de veldcompetitie volledig plat. Voor de vakantie hadden alle teams al wel weer getraind, maar afgelopen zaterdag werden er dan ook eindelijk weer wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen. De selectie speelde tegen het Duitse Schweriner KC, NOVA 3 tegen Spirit en de A1 tegen Reeuwijk.

De teams pasten zich allemaal keurig aan aan de coronamaatregelen: zij bespraken niet in de kleedkamers (maar op het veld), gaven elkaar en de scheidsrechter geen hand (maar een ‘elleboogje’ of een ‘voetje’) en de reservespelers zaten op 1,5 meter van elkaar. Fijn om op aangepaste wijze gewoon te kunnen sporten!

Ook voor komende week staan er weer oefenwedstijden op het programma. (bericht gaat verder onder de foto)

Als je 1,5 meter afstand moet houden zit de dug-out natuurlijk al snel vol, dus de reservespelers zitten op stoelen.

Selectieweekend
Voor NOVA 1 en 2 wordt nog geselecteerd. De selectie had het weekend dan ook een uitgebreider programma. De spelers begonnen zaterdag om 10.00 uur met trainen. Ook Schweriner KC trainde op een veld. Nadat beide verenigingen hadden geluncht, namen zij het tegen elkaar op in twee oefenwedstrijden. Het waren zeer sportieve wedstrijden waar het plezier weer vanaf spatte. De NOVA-spelers konden rekenen op een clubje enthousiaste supporters.

Zondagochtend meldden alle selectiespelers zich weer bij de staf. Allereerst stond er een lesje Pilates van Marlouk Bouman op het programma. Marlouk runt ‘Pilates Studie Marlouk’ en mocht de afgelopen maanden gebruikmaken van de NOVA-velden om haar pilateslessen doorgang te kunnen laten vinden. Zij wilde hier graag iets voor terug doen. Iedereen deed fanatiek mee!

Na nog een paar teambuildingsactiviteiten te hebben gedaan, zat het trainingsweekend erop. Fijn dat de staf dit met inachtneming van de coronamaatregelen heeft kunnen organiseren.