Eerste thuisweekend eindigt in dubbele winst voor NOVA

13 sep Eerste thuisweekend eindigt in dubbele winst voor NOVA

‘Vandaag gaan we punten pakken.’ Dat was het gevoel dat leefde bij de selectie van Nova. Na het verlies bij Viko was iedereen vastberaden om nu te winnen. De tegenstander Synergo is een bekende van Nova, dus Nova wist waar de kansen en risico’s lagen.

Het tweede van Nova speelde sterk en wist de spannende wedstrijd te winnen met 22-18. Nova 1 kwam met 1-3 achter, maar zette even aan en maakte al snel 3-3. Daarna liep Synergo uit naar 5-8. De ploegen scoorden over en weer en gingen de rust in met 9-13 in het voordeel van Synergo.

Na de rust schoot Nova uit de startblokken met twee mooie afstandsschoten van Mex de Vree en Aranka Akkermans. Met nog vijftien minuten spelen, stonden de ploegen weer gelijk met de stand 15-15. Nova trok de stand naar 19-17 met nog vijf minuten te spelen. In de laatste minuut maakte Synergo het nog spannend door het 19-18 te maken met een afstandsschot. Gelukkig kon Nova de voorsprong behouden en de eerste punten van het seizoen pakken.

Na de wedstrijd was er veel ontlading. Deze dubbele overwinning voelde heel goed en geeft vertrouwen. Volgende week spelen Nova 1 en 2 tegen Rust Roest in Eindhoven.