Erima Nederland Challenge bij NOVA

28 mrt Erima Nederland Challenge bij NOVA

Vorige week woensdag waren er twee speelsters van het Nederlands Korfbal team in onze sporthal aanwezig! Wat was het geval? Barbara Brouwer en Celeste Split hebben een Battle georganiseerd. In het najaar konden jeugdteams zich opgeven om hier aan mee te doen en onze eigen D1 was geselecteerd!

Barbara en Celeste Split(ste) de groep op in twee teams. Eén team hoorde bij Barbara: Team Brouwer, het andere bij Celeste Team Split. En toen ging het erom! In verschillende spellen moesten de kinderen het tegen elkaar opnemen. Aangemoedigd door de internationals gingen zij tot het uiterste om van elkaar te winnen. Het ging hard tegen hard en er werd gerend, geschoten. Doorloopballen met één hand, koprollen gemaakt. Althans… Er werd gerold maar echt over de kop kon je het niet noemen. Na veel spellen werd de balans opgemaakt: Team Split had gewonnen! Bravo!

Daarna was er nog een wedstrijd met de hele D1 tegen de twee internationals. Daar zag je de klasse en souplesse van deze topsporters. Maar de D speelde slim vuil. Met één uitgestoken vinger was Celeste voor zeker 5 minuten uitgeschakeld. Die vinger belandde namelijk rechtstreeks in het oog van Celeste waar zij op het WK nog een flinke elleboog op gekregen had. Toen was het helemaal blauw. Nu rood… Gelukkig kon ze wel weer door.

Na het potje waarbij de spelers van de D uiteindelijk toch hun meerdere moesten erkennen. Was er tijd voor een groepsfoto en handtekeningen. Het was een heel leuke ervaring voor onze jeugd! Barbara en Celeste Bedankt!