Even voorstellen | Fabian Pasman trainer/coach NOVA 2

25 aug Even voorstellen | Fabian Pasman trainer/coach NOVA 2

In een eerder bericht introduceerden we Fabian Pasman al als nieuwe trainer/coach van NOVA 2. Nu het nieuwe korfbalseizoen is begonnen, is het tijd om verder kennis te maken met Fabian. Van welke club komt hij bijvoorbeeld? En wat zijn zijn plannen bij Nova? We vroegen het aan hem en hij vertelde het graag.

Bij welke clubs heb jij gezeten?

“Ik ben bij heel wat clubs al geweest. Ik ben lang bij GKV in Gorinchem geweest. Ik heb hier altijd zelf in de jeugd gespeeld en de jeugd training gegeven. Ook bij  KV Fortissimo in IJsselstein ben ik 10 jaar spelend lid geweest in de selectie. Bij Fortissimo heb ik senioren en de A-teams training gegeven en gecoacht.”

Hoe ben je bij NOVA gekomen?

“Ik was zoekende naar een nieuwe uitdaging, waarin ik mezelf nog verder kan ontwikkelen. Wim, de coach van het 1e, kende ik al vanuit de korfbalwereld. Ik ben met hem onverwachts in contact gekomen. Dit voelde meteen heel goed en toen heb ik besloten om de overstap naar Nova te maken. Overigens ken ik Nova ook wel een beetje, want ik heb genoeg wedstrijden tegen Nova gespeeld!”

Hoe vind je de selectiegroep?

“We zijn gestart met een grote en gedreven selectiegroep. Mijn eerste indruk is goed. Ik hoop dat dit de komende periode zich nog verder ontwikkelt. Voor de spelers zal het ook nog best wennen zijn met een nieuwe trainer.”

Wat zijn je plannen met het 2e en de selectie? 

“Ik ben iemand die kijkt naar de groep, maar ook zeker naar persoonlijke ontwikkelingen. Zo kijk ik naar de kwaliteiten van het individu, om zo tot een strijdplan te komen. Waarin iedereen met duidelijke afspraken zich kan blijven doorontwikkelen. Ik hoop dat we een snel en dynamisch spel kunnen gaan spelen. Mijn verdere ideeën hoop ik jullie te laten zien bij de wedstrijden van het 2e en de selectie!”

Wat is je eerste indruk van Nova? 

“We zijn natuurlijk nog maar net gestart. Ik hoop dat ik snel op een competitiezaterdag de gezellige sfeer van Nova kan ervaren. Voor de zomervakantie ben ik een aantal keer langs geweest en dat voelde goed.”

Fabian maakt graag kennis met jullie. Dus spreek hem vooral een keer aan om een praatje te maken.