Even voorstellen | Hoofdtrainer Wim Jansen

14 sep Even voorstellen | Hoofdtrainer Wim Jansen

In een eerder bericht introduceerden we Wim Jansen al als nieuwe hoofdcoach van NOVA. Maar wie is Wim eigenlijk? Waar komt hij vandaan? En wat zijn zijn plannen bij Nova? We vroegen het aan hem en hij vertelde het graag. 

Wil je jezelf nog even voorstellen?
“Ik ben dus Wim Jansen, 60 jaar, getrouwd met Karin en woon in Arnhem. Ik heb 2 kinderen, Sharon (33) en Kelvin (25), en 2 kleinkinderen, Tess (7) en Lynn (4). Ik werk inmiddels 18 jaar bij de politie. Leuk en afwisselend werk waarin de samenwerking met anderen en ‘het is nooit saai’ het bijzonder maken.

Naast korfbal, kleinkinderen en werk is er ook nog tijd over (soms moeten we tijd maken) om af en toe op vakantie te gaan, met onze sloep te varen en gezelligheid te hebben met familie en vrienden. Voor ons heel belangrijk.”

Wat is jouw ‘korfbalgeschiedenis’?
“Op 11 jarige leeftijd ben ik door schoolkorfbal besmet geraakt met het ‘korfbalvirus’. De twee korfbalverenigingen waar ik als trainer, bestuurslid, jeugdkampbegeleider, speler, barmedewerker, bondsscheidsrechter, DJ en oliebollenbakker mijn tijd heb mogen doorbrengen, zijn EKCA en Oost-Arnhem. Van Oost-Arnhem ben ik nog steeds lid. Daarnaast ben ik met heel veel plezier als trainer en coach bij diverse verenigingen aan de slag geweest.”

Hoe ben je bij Nova uitgekomen?
“Via Marciano, voor jullie beter bekend als ‘Mex’ (speler uit Nova 1). Wij kennen elkaar van onze tijd bij Animo, een club in Geldermalsen. Hij liet weten dat Nova een nieuwe hoofdtrainer zocht en vroeg of hij mijn naam mocht doorgeven.

Na een fijn gesprek met Steven en Jaco en kort daarna een mooi gesprek met een aantal selectiespelers, was de samenwerking een feit. De doelstellingen en behoefte vanuit Nova en mijn persoonlijke drive en opgedane kennis door de jaren heen, maken dat we een mooie match hebben. Vorig seizoen heb ik wat wedstrijden bekeken en met wat spelers individueel gesproken. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van wat de rode draad moest worden. Het fijne gesprek met Maurice en Jasper, de andere stafleden van de selectie, over ‘hoe gaan we samenwerken’ gaf ook de bevestiging.”

Wat is het doel voor het komende seizoen?
“Individueel en als team een groei doormaken. Dat is ‘lekker algemeen’, maar ik ga dit interview natuurlijk niet te lang maken. Als we het goed doen, gaan we zeker verrassen. Daarvoor dagen wij als trainers deze selectie uit. En ik ga ervan uit dat deze spelers ons ook uitdagen om scherp te blijven.”

Gaan de andere Nova-leden jou ook zien en spreken?
“Ik hoop dat zeker! Mijn focus ligt natuurlijk bij de selectie, maar dat betekent niet dat ik met oogkleppen op zal lopen. Zie je mij lopen en heb je zin in een praatje? Of heb je een vraag? Kom naar me toe en ik maak even tijd voor een leuk gesprek.”

Nogmaals ‘welkom’ Wim!