Financiële ondersteuning voor maatschappelijk initiatief NOVA Recreanten

06 feb Financiële ondersteuning voor maatschappelijk initiatief NOVA Recreanten

Telecomaanbieder Simpel, sinds drie jaar sponsor en fan van Korfbal in Nederland, stelt geld beschikbaar voor de opstart van duurzame en maatschappelijke initiatieven binnen lokale korfbalverenigingen. Verenigingen die een goed idee hebben, krijgen hierdoor een extra steuntje in de rug. Zo wordt die gezonde kantine, de organisatie van een Giga Kangoeroedag of een initiatief om ouderen aan het sporten te krijgen eindelijk werkelijkheid! Op woensdag 5 februari ontving NOVA een financiële ondersteuning voor het maatschappelijke initiatief: de Recreanten.

Alle korfbalverenigingen in Nederland konden dit jaar een inzending doen en kans maken op een bijdrage uit dit speciale fonds. Het initiatief moet een boost geven aan de verenigingsactiviteiten en is dus geen reguliere begrotingspost zijn. De leukste en meest impactvolle ideeën zijn beloond.

Zo ook het initiatief van NOVA. NOVA heeft zich als doel gesteld om de sport toegankelijk te maken voor iedereen en is daarom gestart met de Recreanten. Een initiatief waarbij NOVA mensen de kans biedt om recreatief een uurtje met elkaar te sporten op woensdagavonden. Denk hierbij aan: oud-korfballers, ouders van hun jeugdleden en mensen die het gewoon lekker vinden om te sporten in goed gezelschap. NOVA is begonnen met een groepje van vier Recreanten, inmiddels zijn dit er al tien!

De Simpel.nl Club Goal Cheque geeft NOVA een steuntje in de rug om dit initiatief verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het bekostigen van de zaalhuur en de materialen. Nelleke Rensink (projectmanager 2Basics): ‘Wij hebben dit initiatief beloond omdat wij vinden dat korfbal voor iedereen toegankelijk moet zijn of worden. Het is een te gekke sport waar mensen van alle leeftijden van moeten kunnen genieten!’

Steven Bakker (Bestuurslid Korfbaltechnische Zaken) is trots op zijn club. Hij is trots dat NOVA naast wedstrijdkorfbal nu ook een vereniging is waar mensen van elke leeftijd welkom zijn om recreatief met elkaar te sporten. ‘Verenigingen moeten zich niet blindstaren op het aanbieden van alleen sport in competitieverband. Het succes van de Recreanten toont aan dat er behoefte is om sport op een recreatieve manier toegankelijk te maken voor iedereen.’

Op 11 april 2020 gaan de recreanten van NOVA voor het eerst meedoen aan het NOVA Paastoernooi. Zij gaan dan tegen Recreanten van een andere korfbalvereniging een korfbalwedstrijd spelen.

Telecomaanbieder Simpel is blij een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie initiatief!

Wil je meer weten over de Recreanten en/of lijkt het je leuk om je ook bij de Recreanten aan te sluiten? Mail dan naar recreanten@kvnova.nl en train een keer mee!