Geen punten in mindering, wel boete

14 feb Geen punten in mindering, wel boete

31015254271_cdbacd1870_zHet is de 3 (!) KNKV scheidsrechters van Nova gelukt om minimaal 19 wedstrijden te fluiten en daarmee wordt voor het tweede opeenvolgende jaar voorkomen dat Nova 2 en 3 volgend jaar punten in mindering krijgen! Helaas krijgen we wel een boete (ongeveer €30,- per wedstrijd), omdat het de scheidsrechters van Nova niet gaat lukken om 32 wedstrijden te fluiten.

Hoe komen we tot deze getallen?
Wedstrijden in het wedstrijdkorfbal dienen te worden gefloten door een KNKV scheidsrechter. Een neutrale scheidsrechter die geen belang heeft bij de winst van 1 van de 2 ploegen. Deze scheidsrechters dienen ook nog regelmatig beoordeeld te worden door een beoordelaar. Hoeveel wedstrijden er moeten worden gefloten of beoordeeld hangt af van het aantal thuiswedstrijden die gespeeld worden in het wedstrijdkorfbal door Nova teams.

Bij Nova spelen 1, 2, 3 en A1 wedstrijdkorfbal. Gezamenlijk spelen deze ploegen 26 thuiswedstrijden. Het minimale aantal te fluiten wedstrijden is 75% van deze 26 wedstrijden, dus de nu behaalde 19 wedstrijden. De scheidsrechters moeten ook beoordeeld worden. Daarom worden de 26 wedstrijden vermenigvuldigd met 1,25 wat resulteert in de verplichting om 32 wedstrijden te fluiten of te beoordelen.

Hoe zit het op het veld?
Op het veld moeten we minimaal 21 wedstrijden fluiten. Op dit moment zijn er 11 wedstrijden gefloten. We moeten dus nog vol aan de bak om ook daar punten in mindering te voorkomen!

Wil jij graag helpen bij het oplossen van het tekort aan scheidrechters? Spreek dan vooral eens Rutger Kuus of Andreas Schippers aan!
Een mailtje sturen mag ook naar scheidsrechter@kvnova.nl