Geen punten na fysieke wedstrijden van NOVA

02 okt Geen punten na fysieke wedstrijden van NOVA

Rijdend langs de vele windmolens reisde de selectie van NOVA afgelopen zaterdag af naar Exakwa in Lelystad. Vol vertrouwen dat de wedstrijden net zo soepel zouden draaien in de sterke wind die zo nu en dan over het veld waaide. Dat pakte helaas anders uit. De punten bleven in de polder.

Tijdens de wedstrijd van Nova 2 werd al zichtbaar waarvoor hoofdcoach Wim Jansen had gewaarschuwd; Exakwa is een fysieke ploeg. Het tweede kwam in de 1e helft dan ook niet tot haar recht. Na een veel sterkere 2e helft werd het verlies klein, 15-13.

Ook Nova 1 moest haar mannetje staan. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Swift de week ervoor, verweten de spelers het zichzelf dat ze te weinig energie hadden geleverd. Dat was nu anders; de duels werden aangegaan, acties gemaakt en verdedigend werd de aansluiting gevonden. Dat lijkt genoeg om een sterke wedstrijd neer te zetten, maar helaas werden er ook veel fouten gemaakt. En de spelers beloonden zichzelf na goede en belangrijke kansen niet met een doelpunt. In de rust keek Nova dan ook aan tegen een achterstand van 3 punten: 7-4.

Exakwa deed daar na rust nog een schepje bovenop en Nova moest een stand van 10-4 nog goed weten te maken. Dat lukt aardig na een sterke en scherpe fase met goals van Eline, Sam, Marleen en Esther. 11-9 leek een om te buigen stand. Helaas lukt dit niet, eindstand: 14-12.

De selectie maakt zich deze week op voor de thuiswedstrijden tegen Synergo uit Utrecht.
14.00 uur: Nova 2 – Synergo 2
15.30 uur: Nova 1 – Synergo 1