Gelijkspel en verlies in Amersfoort

16 okt Gelijkspel en verlies in Amersfoort

Het veldseizoen is volop bezig en zaterdag 15 oktober was het tijd voor de wedstrijden tegen Mia, in Amersfoort. NOVA 2 begon vrij moeizaam en ging met 9-4 de rust in, maar na een goede bespreking wisten de spelers wat ze moesten doen. Dit resulteerde in veel goals, waardoor de wedstrijd eindigde in een terecht gelijkspel: 13-13.

Toen was het de beurt aan het Nova 1. Het eerste wist dat dit een lastige wedstrijd ging worden. Mia staat namelijk bovenaan in de poule. Nadat de ‘pupil van de week’ van Mia de eerste doorloopbal had genomen, ging Mia meteen erg goed van start. Nova keek al snel aan tegen een achterstand van 4-0. Hoewel er een paar mooie goals van Nova volgden, lukte het de ploeg niet om de achterstand in te halen. Het scoren bleef moeizaam gaan, ondanks de goede kansen die werden gecreëerd. Ruststand: 11-5.

In de rust vertelde hoofdcoach Wim Jansen dat het spel nog niet gespeeld was. Alles was nog mogelijk. Na een goede bespreking ging Nova met een positief gevoel van start. Nova scoorde meteen 2 goals, maar wist dit helaas niet lang vast te houden. Mia was te sterk, maar er werd tot het laatste fluitsignaal hard gewerkt en Nova leverde veel energie. Eindstand: 25-13.

Volgende week speelt de selectie thuis, in Bilthoven. Nova 2 speelt om 14.00 uur tegen Victum 3 uit Houten. Nova 1 mag om 15.30 uur aantreden tegen ZKV’31 uit Zaandam.


Mia was een maatje te groot voor Nova 1.