‘Gemiste kansen’ voor NOVA 1

20 okt ‘Gemiste kansen’ voor NOVA 1

Na vorige week allebei te hebben verloren van het hoog op de ranglijst genoteerde Swift, waren de kansen op een overwinning voor Nova 1 en 2 deze week een stuk groter. De tegenstander was Telstar die met enkele punten ook onderaan de ranglijst staat.

Nova 2 stond een groot deel van de eerste helft op voorsprong, maar wist deze helaas niet vast te houden. Nova 2-Telstar 2 eindigde in 14-16. Hierna was het de beurt aan Nova 1. Al gauw liep de ploeg tegen een bekend probleem aan; het afrondingspercentage was te laag. De spelers wisten zichzelf te weinig te belonen voor de gecreëerde kansen. Dit resulteerde in een ruststand van 6-9.

In de kleedkamer benadrukte coach Frank dat de spelers van Nova feller moesten zijn. Er moesten meer duels in de verdediging worden aangegaan om de aanvallen van Telstar kort te houden. Aanvallend moest het tempo omhoog, maar moest de rust en het overzicht worden bewaard.

Waar Nova een groot deel van de tweede helft veel moeite bleef houden met scoren, vlogen bij Telstar de schoten er regelmatig van grote afstanden moeiteloos in. Nova zag het gat steeds groter worden, 7-16. Het tweede deel van de tweede helft liet Nova gelukkig nog zien waar de ploeg echt goed in is; op tempo veel kansen creëren, ‘lopende’ rebounds pakken en hierdoor lange aanvallen draaien. De aanvallen, waarin Nova veel goede kansen creëerde, werden nu wél beloond met een doelpunt. Het was echter al te laat en de scheidsrechter floot af bij 13-19.

Na afloop was voor iedereen duidelijk dat Nova meer uit deze wedstrijd had kunnen halen. De grote vraag was dan ook: waarom lukte alles pas aan het einde van de wedstrijd? Een vraag die komende week op de training nog wel zal terugkomen.

Volgende week speelt de selectie voorlopig haar laatste veldwedstrijd. Synergo is de tegenstander. Een wedstrijd die coach Frank al weken bestempeld als het punt waarop de ploeg kan zien hoeveel progressie er is gemaakt. De eerste wedstrijd tegen Synergo was het ijkpunt. ‘We weten dat we beter zijn geworden, maar komende zaterdag gaan we zien hoeveel.’ Aldus Frank.

Zaterdag 26 oktober
14.00 uur Nova 2 – Synergo 2
15.30 uur Nova 1 – Synergo 1