Geslaagd dagje uit voor de jeugd

18 sep Geslaagd dagje uit voor de jeugd

Afgelopen zondag was het jaarlijkse dagje uit voor de jeugd. Dit keer ging de rit naar sec survival in Almere.

We troffen het gelukkig enorm met het weer. Lekker in de buitenlucht op avontuur waarbij het plezier voorop stond. In de ochtend gingen de kinderen superleuke uitdagingen aan in de vorm van touwladders, hindernisbaan, camotunnels, klimwand en spaghettibruggen. De nodige durf en lenigheid werd van iedereen gevraagd. Maar ook samenwerking was belangrijk om een opdracht tot een goed einde te brengen met elkaar. Na een frietje en een snack was het tijd voor het middagprogramma.

En dat beloofde wat, want we hadden in de ochtend al de nodige moddersloten gezien, maar tot nu gingen ze aan ons voorbij. Begon het nog met simpele overtochten over redelijk schoon water, al snel werd het moeilijker en het water viezer. Niemand bleef droog ook al deed je nog zo goed je best.
Gelukkig was ook iedereen bereid je een handje te helpen wanneer alleen je teen nog maar nat was geworden. Was je ontzettend hard je best aan het doen om staande te blijven op de wiebelende touwen, dan stonden je NOVA vrienden aan de overkant zo hard aan de touwen te trekken dat het kansloos was om droog de overkant te halen.

Ook de allerkleinsten hadden hun eigen parcours met slingeren over water en glijden vanaf de schans. En wat een stoere kinderen hebben we bij NOVA! Iedereen deed mee, ook al was het best een beetje spannend en was het water toch wel behoorlijk koud.

De dag werd afgesloten met een heus modderbad!

En zo spik en span als we de kinderen in de ochtend mee namen, te vies om aan te pakken waren ze in de middag. Gelukkig was er een warme douche en al zingend werd een superleuke dag afgesloten met elkaar.