Gezocht: tijdwaarnemer en een schotklokbediener

09 okt Gezocht: tijdwaarnemer en een schotklokbediener

Wij zoeken een tijdwaarnemer en een schotklokbediener voor ‘De Jurytafel’. De jurytafel bestaat uit de score- en tijdklokbediener, de juryvoorzitter en de schotklokbediener.

De laatstgenoemde zorgt ervoor dat elke keer als de de bal de korf raakt de schotklok weer terugspringt naar 25. Ook zijn er andere situaties waarin de schotklok weer op 25 seconden moet worden gezet, zoals bij een vrije bal.

De juryvoorzitter is eindverantwoordelijk voor alles rond de wedstrijd van NOVA 1 en heeft contact met de scheidsrechter en de coaches i.v.m. wissels en onduidelijkheden rond het al dan niet raken van de bal met de korf. Met de komst van de schotklok is er nog iets nieuws bij gekomen, namelijk de ‘zuivere speeltijd’. Dit houdt in dat elke keer als de scheidsrechter het spel stillegt, bijvoorbeeld bij een uitbal, de tijd ook wordt stil gezet. Zodra de scheidsrechter weer in fluit, gaat de tijd weer lopen. Dit is de taak van de score- en tijdklokbediener, die dus het scorebord bedient.

Voor beide posities geldt dat u deel uit maakt van ons jurytafelteam. Onder leiding van één van de juryvoorzitters zorgt u voor de bediening van de tijdklok of de schotklok tijdens wedstrijden van het eerste team. Gedurende het seizoen zal je 3 of 4 wedstrijden worden ingezet. De positie staat open voor spelende leden, ouders of supporters. Feitelijk dus voor iedereen!

Uiteraard verzorgen wij een opleidingsavond én gaan we oefenen in de praktijk. Bij interesse kan je mailen naar Jaco Schippers van de scheidsrechterscommissie: jaco_schippers@hotmail.com. Uitgebreid cv en motivering zijn niet noodzakelijk.

De Jurytafel in actie!