Giga Kangoeroedag 2023 | Informatiepagina

17 sep Giga Kangoeroedag 2023 | Informatiepagina

Woensdag 20 september organiseert Korfbalvereniging NOVA de 5e editie van de Giga Kangoeroedag! 800 kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 van verschillende scholen uit De Bilt en Bilthoven komen allerlei tik-, bal- en korfbalspelletjes doen. Op deze pagina vind je informatie over de dag.

Programma
Dolf Smolenaers, de wethouder van Sport, opent de Giga Kangoeroedag 2023 om 8.45 uur. We verwelkomen 7 scholen verspreid over 3 rondes!

Ronde 1

  • Tijd: 8.45-10.30 uur
  • Scholen: Theresiaschool, Van Dijckschool, Patioschool.

 

Ronde 2:

  • Tijd: 10.45-12.15 uur
  • Scholen: De Julianaschool, Groen van Prinstererschool en Rietakker.

 

Ronde 3:

  • Tijd: 12.30 – 13.45 uur
  • Scholen: Basisschool Wereldwijs, Basisschool De Regenboog en de Michaelschool.

 

Begeleiding
De kinderen van elke school zijn in groepjes verdeeld. Deze groepjes worden allemaal begeleid door studenten van het ROC Sportcollege Midden-Nederland of door de sportafdeling van ROC Bokkeduinen uit Amersfoort. Ook staan er studenten bij de spelletjes om deze aan de kinderen uit te leggen.

Daarnaast zijn er (jeugd)leden van Korfbalvereniging Nova aanwezig om groepjes te begeleiden of activiteiten uit te leggen. Je herkent de begeleiders aan de outfit van hun opleiding of een Nova-tenue.

Parkeren
We hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk kinderen met de fiets gebracht of gehaald kunnen worden. Maar voor de scholen die met de auto komen, hebben we een indeling gemaakt voor welke school waar kan parkeren. Dit voorkomt grote opstoppingen en het zorgt voor veiligheid. Er zijn parkeerwachters aanwezig. De indeling voor het parkeren is als volgt:

  1. Nova-terrein en bij de moskee: Van Dijkckschool, Rietakker, Regenboog.
  2. Grote parkeerplaats bij de Tweelingen-flat: Theresiaschool, Michaelschool, Groen van Prinstererschool.
  3. Parkeerplaats bij de gele flat op de Kometenlaan: Patioschool, Julianaschool.

 

Let op: het is altijd druk bij het parkeren. Wees op tijd, zodat iedereen rustig een plekje kan zoeken.

Toeschouwers
Ouders/verzorgers mogen natuurlijk gezellig blijven kijken! We vragen hen wel om achter de hekken te blijven, zodat de kinderen vrij kunnen sporten en het overzichtelijk blijft voor de mensen die de groepjes begeleiden. Leerkrachten kunnen wel op het veld zijn.

Nova kijkt enorm uit naar de 5e editie van de Giga Kangoeroedag. We gaan er weer een sportief feest van maken met elkaar!