Goed verweer van Nova schiet net te kort

24 okt Goed verweer van Nova schiet net te kort

Afgelopen zaterdag stond voor Nova 1 de wedstrijd tegen Synergo 1 op het programma. Aangezien de Utrechters koploper zijn in de poule en Nova nog puntenloos onderaan staat, beloofde dit allesbehalve een makkelijke wedstrijd te worden. Desalniettemin stapte Nova na een week hard trainen met onder andere een gasttraining van Maarten van Brenk en na een mooie overwinning van Nova 2 tegen Synergo 2, vol goede moed het veld in.

Het was dan ook Nova die de wedstrijd wist te openen met een fraai afstandsschot. Synergo wist hier snel op te reageren en scoorde de gelijkmaker. De minuten hierna verliepen soortgelijk. Een paar onscherpe momenten in de verdediging en het uitblijven van goals aan aanvallende kant van Nova maakte dat Synergo vier punten los kon komen. Net voor de rust lukte het Nova toch om de korf weer te vinden en het gat te dichten. De ruststand 8-9.

In de tweede helft was het zaak om verdedigend fouten onder de korf te voorkomen. Daarnaast zou kort verdedigen op het schot ervoor moeten zorgen dat Synergo uit het spel gehaald zou worden. De verdedigende uitvoering van dit plan pakte goed uit. Echter, door het uitblijven van goals aanvallend (iets dat een bekend probleem begint te worden) kwam er veel druk op de verdediging te staan. Synergo wist hierdoor alsnog de voorsprong te vergroten. Eindstand 16-19.

Ondanks het feit dat Nova na één speelronde puntloos onderaan de poule staat, geeft het verweer aan de koploper van afgelopen zaterdag moed om in de returns wel punten binnen te slepen.