Goede en valse start voor NOVA-selectie

10 sep Goede en valse start voor NOVA-selectie

De selectie- en oefenperiode zit erop; de korfbalcompetitie is weer begonnen voor NOVA. Ten opzichte van vorig seizoen hebben er qua spelers in Nova 1 en 2 best wat wijzigingen plaatsgevonden. De klasse is voor de teams wel hetzelfde gebleven: het 1e komt weer uit in de 1e klasse en het 2e in de 2e klasse. Als eerste tegenstanders stonden Tiel ’72 en DOT op het programma.

Nova 2 begon de competitie thuis tegen Tiel ’72 3 op een zonnige zaterdagmiddag. In de 1e helft ging het gelijk op. Maar Nova ging met een 7-5 voorsprong de rust in. Nova kwam sterk uit de kleedkamer en vergrootte de voorsprong tot 10-6. En die voorsprong gaven ze ook niet meer weg. Nova trok aan het langste eind en won met 15-9. Een goede seizoenstart voor Nova 2.

Nova 1 startte de competitie tegen DOT 1 uit Oss. Een redelijk onbekende ploeg voor Nova. Nova begon zeer zwak aan de wedstrijd en liep al snel tegen een 0-6 achterstand aan. Coach Wim Jansen vroeg dan ook snel een time out aan bij de scheidsrechter. De koppen moesten even bij elkaar. Nova wist de korf daarna ook nog niet echt te vinden en stond in de rust met 2-11 achter.

Nova kwam sterk uit de kleedkamer voor de 2 helft. De spelers creëerden veel kansen en kwamen terug tot 7-11. Het publiek geloofde er weer in en steunde de spelers zo goed mogelijk. Maar helaas kon Nova deze lijn niet doortrekken en begon DOT ook weer te scoren. Nova scoorde niet meer en daarmee eindigde de wedstrijd in 7-17. Een zware domper.

Komende week zal Nova 1 hard moeten trainen en zich moeten herpakken om komende zaterdag een beter resultaat te boeken. De selectie speelt dan niet bij dezelfde vereniging. Nova 2 gaat op bezoek bij Woudenberg om 14.00 uur en Nova 1 reist af naar Eindhoven om het om 16.00 uur op te nemen tegen Rust Roest 1.

Marian Bombeeck heeft weer mooie foto’s gemaakt van de selectiewedstrijden. Bekijk ze hier