Haal nu je ‘bar-bewijs’ via Nova!

16 feb Haal nu je ‘bar-bewijs’ via Nova!

BierOp 28 februari is er een instructieavond om een IVA certificaat te halen. Dit certificaat moeten bar-vrijwilligers van Nova kunnen tonen op het moment dat er alcohol geschonken wordt in de kantine. Wij willen leden die bardiensten draaien de mogelijkheid geven om dit certificaat, oftewel hun ‘bar-bewijs’ te halen. Wie mee wil doen kan zich uiterlijk woensdag 22 februari aanmelden bij Pieter Keuning, via: penningmeester@kvnova.nl.

Sportverenigingen en andere paracommerciële instellingen met een kantine in eigen beheer hebben te maken met de Drank- en Horecawet. Op de momenten dat alcohol wordt geschonken in jouw sportkantine is het verplicht dat er barvrijwilligers aanwezig zijn die de ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’ hebben gevolgd. Om de barvrijwilligers ook in 2017 direct goed op weg te helpen, verzorgt Sportservice provincie Utrecht op dinsdag 28 februari een ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’.

Praktijksituaties
De avond wordt verzorgd door een instructeur Verantwoord Alcoholschenken. Aan bod komen de wijzigingen van de Drank- en Horecawet en de effecten van het drinken van alcohol. Natuurlijk staan ook lastige praktijksituaties op het programma waarin barvrijwilligers voor een moeilijk dilemma staan: ‘Schenk je wel of niet?’.

 IVA-certificaat
De barvrijwilligers van jouw organisatie die de instructie hebben gevolgd, ontvangen het IVA-certificaat als bewijs. Als de organisatie wordt gecontroleerd door een bijzonder opsporingsambtenaar dien je als club deze IVA-certificaten te kunnen tonen.

Informatie
Wanneer:         Dinsdag 28 februari
Tijd:                 19.30 tot 21.00 uur
Locatie:            Sportservice provincie Utrecht, van Renesselaan 32a, Zeist
Aanmelden:    penningmeester@kvnova.nl