Handhaving Nova 2 in zicht

04 feb Handhaving Nova 2 in zicht

Ondanks een moeizame overwinning in de derby tegen RDZ speelden de Biltse reserves zich zo goed als veilig. Met de 18-16 staat Nova 2 knap derde en is de afstand met de degradatieplekken aanzienlijk te noemen.

Door afwezigheid van enkele spelers mocht coach Maik weer een beroep doen op de talentvolle A1 van Maurice. Junior Tim speelde mee en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Zowel het eerste als het tweede doet steeds vaker een beroep op de junioren van Nova waarbij deze jonge getalenteerde korfballers altijd leuk meedraaien.

Kim opende het bal door een vrije worp te benutten. Dit zou niet haar enige doelpunt zijn deze avond, ze scoorde hierop namelijk 3 uit 5. Geen slecht moyenne. Dit was tevens de start van een hele sterke twintig minuten waarbij RDZ opzij werd gezet met een 6-1 tussenstand. Helaas kwam er traditiegetrouw een dipje waardoor de Zeister korfballers voor rust nog tot 9-7 kwamen.

De tweede helft werd sterk begonnen door een stipje van Sander en een knap schot van Tim. Vervolgens werd er over en weer gescoord tot de 15-11. Met nog minder dan acht minuten leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar in nog geen vier minuten tijd, vier aanvallen en vier kansen werden even zoveel doelpunten gemaakt waardoor Nova nog aan de bak moest; het stond plots gelijk.

Waar werd gehoopt dat de scherpe Manon er nog wel eentje zou maken, was het Joris met een knap en ver afstandsschot. Zo lag het initiatief weer bij Nova. Een aanval later dacht Joris; ,Dat kan ik nog wel een keertje.’ En jazeker of hij het kon. Met de 17-15 maakte hij een eind aan alle Zeister illusies. Met nog een doelpunt uit Renske haar handen was het pleit zeker beslecht. Ondanks dat het slotakkoord nog voor RDZ was, pakte Nova de volle winst met 18-16.

De reserves staan nu knap derde. Het gat met de nummers laatst en voorlaatst is 7 en 6 punten. Handhaving lijkt dus bijna een feit. Of dit volgende week al een feit wordt, is nog maar de vraag. Dan wordt het erg moeilijk in Dronten. ASVD is namelijk de koploper.