HKC 2-NOVA 2 eindigt in gelijkspel

29 jan HKC 2-NOVA 2 eindigt in gelijkspel

nova-2Door Karin Meijers – De afgelopen wedstrijden hebben het 2e mooie punten opgeleverd.  Deze week hoefde Nova niet ver te reizen voor de wedstrijd tegen HKC in Utrecht. De ploegen zijn elkaar al eerder dit seizoen tegen gekomen, waaruit duidelijk was geworden dat ook dit geen makkelijke wedstrijd zou zijn. Statistisch gezien is Nova de sterkere ploeg, maar HKC heeft goed stand gehouden. Het eindigde in gelijkspel: 12-12. 

Met een wijziging in de opstelling begon het team aan de wedstrijd. Job Paauw verving de plek van Coen van Eck. De eerste aanval was het al raak voor HKC, middels een korte kans werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord. Door slordigheden in de verdediging, maar vooral ook door gebrek aan scherpte in afronding in de aanval aan onze zijde, bleef HKC gedurende de eerste helft op voorsprong. Door twee schoten vlak voor het fluitsignaal, kon Nova aansluiting vinden. Ruststand: 7-6.

De tweede helft was aangebroken, waarin Nova een beter spel moest neerzetten om met de volle buit naar huis te gaan. Het probleem was niet zozeer het creëren van kansen. Nova kreeg genoeg kansen, maar helaas werd de korf niet gevonden. Verdedigend had Nova het goed onder controle. Nova steeg boven HKC uit, al was dit maar voor korte duur. Het ging erg gelijk op. De eindfase van de wedstrijd was aangebroken, toen 11-10 op het scorebord stond. De ploeg miste scorend vermogen. Job Paauw kreeg in de laatste minuten nog een vrij schot en scoorde daarmee de gelijkmaker. Beide ploegen wisten dat het in de laatste minuten alles op alles was, maar hadden geen geluk. Eindstand: 12-12.

Volgende week komt Hellas’63 bij ons op bezoek. Nova 2 heeft vorige wedstrijd verloren van deze ploeg, ook al staan ze momenteel op plaats 7 in de competitie. Aanvang Nova 2- Hellas’63 2 om 14:10 uur en Nova 1- Hellas ’63 om 15:30 uur.

Scores Nova: Job Paauw 4, Steven Bakker 3, Kim Hoep 2, Stijn Paauw 1, Rianne van der Meijden 1, Lotte Keuning 1