In Memoriam | Aart Elberts

14 nov In Memoriam | Aart Elberts

In de nacht van 13 november is Aart Elberts op 88-jarige leeftijd overleden.

Ruim 50 jaar was Aart op of rond het korfbalveld te vinden. De eerste jaren bij BIKO en de laatste 30 jaar bij NOVA. Vooral op zaterdagen kon niemand om Aart heen, hij was er altijd.

Voor Aart begon de zaterdagochtend altijd vroeg, nog voordat de eerste mensen op de club waren, was hij al bezig met de lijnen uit te leggen. In het begin was er immers nog geen kunstgras en moesten er voor elke wedstrijd witte lijnen worden uitgelegd. Elke leeftijdscategorie had andere afmetingen, zowel voor het veld als voor de afstand van de korf tot de achterlijn. Aart wist alle afmetingen precies uit zijn hoofd en was een soort lopende vraagbaak voor iedereen die vragen had over het materiaal en de velden.

Ook buiten het veld was Aart zijn rol groot. Zo heeft hij jaren het NOVA-terrein beheerd. Op zijn 85e liep hij nog wekelijks met een bladblazer om zijn nek en een snoeischaar in zijn hand om het terrein rondom de perkjes en ander groen te onderhouden. Altijd samen met zijn vrienden Harrie Fotopoulos en Peter Baas.

Samen met vrouw Wil en zoon Ben was Aart ook vaste supporter van onze selectie. Binnen de selectie stonden zij bekend als “de harde kern”. Elke uit- en thuiswedstrijd waren zij van de partij, wat voor weer het ook was.

De laatste jaren, na het overlijden van Wil, begon de tijd zijn tol te eisen. Aart zijn fysiek liet het niet meer toe om zijn vaste klusjes rond het NOVA-terrein uit te voeren. Toch bleef hij trouw elke zaterdag aanwezig rond de wedstrijden van de selectie.

Ook na het overlijden van Ben, wat Aart ontzettend zwaar viel, is Aart nog op een zaterdag bij NOVA geweest. Aart nam de tijd voor wat korte gesprekjes, met een schuin oog gericht op het veld.

Met Aart zijn overlijden verliezen wij ons oudste lid, Lid van Verdiensten en één van onze grootste vrijwilligers.

Wij wensen Mieke, Piet en verdere familie enorm veel sterkte.