In Memoriam | Ben Elberts

29 aug In Memoriam | Ben Elberts

Na een oneerlijke strijd heeft Ben zijn rust gevonden en is dinsdagavond, 27 augustus, op 62 jarige leeftijd overleden.

Ben begon zijn korfbal carrière bij BIKO en heeft daar jarenlang in het 1e team gespeeld. Na de fusie van BIKO en KAMEO heeft Ben nog jaren op zondag gekorfbald.

Na zijn actieve spelersloopbaan heeft Ben zich volledig gericht op het verenigingsleven en de jongste jeugd van NOVA. Zo was Ben lid van verschillende commissies, waaronder de Jeugd Technische Commissie en de toenmalige NovaNieuws-Redactie. Zijn zaterdagen begonnen altijd vroeg met het trainen van de welpen, het coachen van de pupillen en later op de dag het supporten van de selectie.

De laatste jaren was Ben ook vooral op dinsdag in de kantine te vinden, niet meer om de jeugd te trainen maar om te darten met zijn dartvrienden. Samen met Jacco, Maikel, Pascal, Jannes, Jeffrey, Ronald en Erik werd er onder het genot van een flesje bier (Ben dronk uitsluitend flesjes) tot in de late uurtjes gedart.

Hele korfbalgeneraties binnen NOVA zijn opgegroeid met Ben als trainer, coach, scheidsrechter, zaalcommissaris of begeleider van Paaskamp. Ben stond altijd voor iedereen klaar en was, net als zijn vader Aart, altijd in de weer voor de club. Met Ben zijn overlijden verliezen wij een uniek verenigingsmens.

Wij wensen Aart, Mieke en verdere familie enorm veel sterkte.