In Memoriam | Gerrie Baas

24 dec In Memoriam | Gerrie Baas

In de middag van woensdag 23 december is Gerrie Baas op 72 jarige leeftijd overleden.

Nog voor dat NOVA bestond was Gerrie te vinden langs de lijnen van de korfbalvelden van KAMEO. Daar stond ze op zaterdag haar kinderen aan te moedigen, samen met haar man Peter.

Bij de start van NOVA was Gerrie direct enorm actief als vrijwilliger. Onder de NOVA-leden stond zij bekend als de stille kracht van de kantine. Zo heeft zij jarenlang de schoonmaak van onze kantine, toiletten en kleedkamers verzorgd. Elke week weer zorgde Gerrie er voor dat alles spic en span was, zelfs na feestavonden was zij op zondagochtend al in de weer met haar emmer en poetsdoeken.

Ook is Gerrie jarenlang onderdeel geweest van de kantinecommissie. Vooral de donderdag was een echte Gerrie dag. In de middag opende ze de kantine al vroeg voor de jeu de boulers, ze kwam altijd net even een half uurtje eerder zodat de verwarming al op temperatuur was en koffie en thee klaarstonden. Dan na de borrel rond een uurtje of 17:00 snel naar huis om een hapje te eten om vervolgens weer terug te gaan naar de kantine om de avonddienst te draaien. Vaak tot in de late uurtjes doordat de selectie het net iets te gezellig had na de training.

Gerrie bezocht samen met haar man Peter en wijlen Wil en Aart Elberts ook altijd de uitwedstrijden van onze selectie. Binnen de selectie stonden zij bekend als “de harde kern”. Vaste prik na elke thuiswedstrijd was het zoete witte wijntje en patatje om nog even na te praten of gewoon te genieten van de bedrijvigheid in de kantine.

Met het overlijden van Gerrie verliest NOVA een écht verenigingsmens die altijd klaarstond voor alles en iedereen.

Wij wensen Peter, Vincent, Bianca, Ronald en verdere familie enorm veel sterkte.