In Memoriam | Marga de Rijk-Snooy

14 mei In Memoriam | Marga de Rijk-Snooy

In de ochtend van 12 mei is Marga de Rijk op 80 jarige leeftijd overleden.

Al sinds 1964 is Marga te vinden langs de korfbalvelden van eerst KAMEO en later NOVA. Haar actieve korfbal carrière was, door een zware schouderblessure, van korte duur. Haar betrokkenheid bij het verenigingsleven was juist het tegenovergestelde. Hele korfbalgeneraties zijn opgegroeid met Marga door haar tomeloze inzet bij verschillende commissies.

Nadat Marga haar lidmaatschap bij KAMEO was omgezet naar niet spelend lid werd ze al snel actief op verschillende fronten. Zo is zij jarenlang jeugdcoach geweest van verschillende jeugdteams, was ze zeer betrokken bij het organiseren van jeugdactiviteiten als animator en is een aantal jaar onderdeel geweest van de ontspanningscommissie. Ook heeft Marga het initiatief genomen om te starten met de Grote Clubactie, waar zij al snel de “schrik” werd van de jeugd door het actief stimuleren van de lotenverkoop. Tot op de dag van vandaag plukt NOVA daar jaarlijks nog de vruchten van.

Ook verzorgde Marga in die tijd, samen met Leny van der Werve, de uitgave en verspreiding van de Kameelpost. Na de fusering met BIKO werd dat werk nog jarenlang doorgezet met het NOVA-Nieuws, samen met de drukkers Kees Hoep, Kees Barneveld en Ruud van der Werve.

Bij NOVA was Marga ook direct betrokken bij de inrichting en stoffering van het nieuwe clubgebouw. Naast al het vrijwilligerswerk dat Marga al deed ging zij zich toen ook bekommeren met de verkoop en inruil van NOVA wedstrijdshirts. Alle leden hebben in die tijd wel eens de woonkamer van Marga en Bert gebruikt als paskamer.

De afgelopen jaren was Marga trouwe supporter van onze selectie bij thuiswedstrijden. Samen met haar vaste vriendinnengroep genoot zij vooral van het samenzijn, kletsen, wijntje en natuurlijk een kaassoufflé.

Met het overlijden van Marga verliezen wij een enorm betrokken lid die veel heeft betekent voor zowel KAMEO als NOVA.

Wij wensen Bert, Lennert, Iris, Sasha, Valerie en verdere familie en vrienden veel sterkte.