In Memoriam | Rita Karssenberg (Alberti)

22 jun In Memoriam | Rita Karssenberg (Alberti)

In de nacht van zondag op maandag 19 juni is Rita Karssenberg op 75-jarige leeftijd overleden.

Rita startte haar lidmaatschap van onze vereniging nog in de BIKO tijd. Door de verhuizing van Delft naar Bilthoven waren Rita en Rinus op zoek naar een gezellige plek waar hun 3 kinderen Renata, Erlijne en Hubald konden sporten en waar ze als gezin sociale contacten konden gaan opbouwen. Op zoek naar een plek waar iedereen wel wat voor elkaar over had kwam ze bij de korfbalclub uit.

Al snel bleek dat een schot in de roos voor de hele familie, met Rita voorop. Rita was direct betrokken bij de vele activiteiten die er voor jong en oud werden georganiseerd. Vergaderingen met of bij Rita werden altijd laat en dat was niet omdat er zo veel te bespreken was. Samen met Joost Maarsen is Rita ook nog een periode jeugdtrainer geweest.

Rita kwam áltijd op de fiets naar de vereniging, door weer en wind. Soms volgepakt met allerlei materialen die nodig waren voor activiteiten die die dag zouden plaatsvinden. Wat ze ook altijd bij zich had was het kenmerkende pakkie shag waar ze om de zoveel tijd even de tijd nam om een welverdiend shaggie van te draaien.

Generaties BIKO en later NOVA leden zijn opgegroeid met Rita als hoofdleiding van het bekende paaskamp. Onder onze leden staat Rita dan ook nog altijd bekend als dé paaskamp moeder van onze vereniging. Hoe laat het ook werd, Rita ging altijd als laatste naar bed. Met gezonde autoriteit wist Rita het kamp altijd in goede banen te leiden. Iedereen kan zich nog wel het vingertje voor de mond herinneren waarmee ze binnen een paar secondes zingende of op de tafel stampende kampgangers stil kreeg. Er gaat geen kamp voorbij zonder dat er een anekdote wordt verteld uit de tijd dat Rita hoofdleiding was.

Voor zowel BIKO als NOVA heeft Rita enorm veel betekend. Een écht verenigingsmens die altijd wat over had voor een ander en daar nooit iets voor terug verwachtte.

Wij wensen Renata, Erlijne en Hubald en verdere familie enorm veel sterkte.