Wie doet wat? | Voorzitter Pieter Keuning

13 feb Wie doet wat? | Voorzitter Pieter Keuning

Welkom bij de nieuwe rubriek ‘Wie doet wat?’ Elke maand stellen wij een aantal vragen aan iemand die actief is binnen NOVA. 
En met wie zouden wij beter kunnen beginnen dan met onze bestuursvoorzitter Pieter Keuning!

1. Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Nova?
Sinds een 3 jaar ben ik nu bestuursvoorzitter van NOVA. Dit houdt in dat ik een aanspreekpunt ben voor de bond, gemeente, externe partijen en uiteraard ook binnen onze vereniging.
Ook ben ik juryvoorzitter sinds ons vlaggenschip 1e klasse is gaan spelen.

Bij wedstrijden in de zaalcompetitie (in vastgestelde klassen) wordt gespeeld met de ‘schotklok’. Om de regels rondom de wedstrijden in goede banen te leiden, zijn een drietal functionarissen nodig.
* Juryvoorzitter – ziet toe op een juiste toepassing van alle regels aan de jurytafel
* Schotklokbediener – zorgt voor de juiste tijdswaarnemingen
* Tijd- en scorewaarnemer – draagt zorg voor een juiste weergave van de stand.

2. Hoe ben je hierbij gekomen en hoe lang doe je dit al?
Ik ben bij NOVA gekomen doordat mijn dochters Lotte en Noor zijn gaan korfballen. Dan ga je al snel meehelpen bij de club. Toentertijd ben ik aan de praat geraakt met onze oud-voorzitter Arie en heb ik uiteindelijk het stokje overgenomen.

3. Wat vind je het leukst hieraan?
Binnen een kleine vereniging actief te zijn. Contact met leden en ouders. Als doel heb ik mijzelf voorgenomen om minimaal 1 wedstrijd per team te zien op zowel het veld als de in de zaal.

4. Kan jij/kunnen jullie nog hulp gebruiken?
NOVA kan zeker hulp gebruiken. Veel vrijwilligersactiviteiten worden door dezelfde personen vervuld. Mijn wens is dat dit meer verspreid gaat worden onder onze leden of hun ouders. Vele handen maken namelijk licht werk.

5. Wat is je visie voor/binnen NOVA
Uiteraard wil ik dat NOVA financieel gezond blijft bijvoorbeeld door ledengroei (zie de kangaroes). Ook hoop ik dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft en dat iedereen zichzelf kan zijn zowel op wedstrijdniveau als in recreatief verband.