Inzamelen elektronisch afval

25 sep Inzamelen elektronisch afval

Sinds 1 augustus ben ik werkzaam als directeur op de basisschool de PWA in Soest. Deze kleine dorpsschool in het hart van Soest zet zich graag in voor duurzaam wereldburgerschap. Dit houdt in dat de kinderen zich inzetten voor een goed en duurzaam gebruik van het milieu en dit niet zien als een zaak van alleen de school of de gemeente, maar van de hele wereld. Alles is met elkaar verbonden.

In dit kader doet de school mee aan de E-waste race. Hierbij wordt elektronisch afval ingezameld en aangeboden aan een bedrijf die gespecialiseerd is in het verwerken en recyclen van elektronisch afval. Het idee is dat de leerlingen zo veel mogelijk oude en kapotte apparaten moeten verzamelen om te recyclen! Tijdens deze race strijden ze tegen andere basisscholen in de regio om de meeste apparaten te verzamelen. De school die dit aan het einde van de race het beste heeft gedaan, gaat op een geheel verzorgd schoolreisje naar Nemo!

Graag wil ik alle leden van Nova en hun vrienden en familie om hulp vragen om zoveel mogelijk kapotte of niet gebruikte elektrische apparaten te verzamelen! Niet alleen omdat ik graag wil dat deze klas op schoolreisje gaat, maar ook om een steentje bij te dragen aan een duurzaam milieu! De apparaten (Tv’s, telefoons, radio’s, wekkers, computers) kunnen in de kliko worden gelegd die vanaf zaterdag 28 september aanstaande bij Nova in de kantine zal staan.

Bij voorbaat dank voor jullie hulp!

Pascal Frank

Ps: mocht u hulp nodig hebben bij het sjouwen van de apparaten dan is de selectie bereid om u te helpen!