Jubileumdag NOVA, een dag om in te lijsten

26 jun Jubileumdag NOVA, een dag om in te lijsten

“Wát een prachtige en bijzondere dag was dit! Ik kan alleen maar trots zijn op de club,” vertelt voorzitter Steven Bakker over de Jubileumdag van NOVA. Zaterdag 24 juni vierden we ons 33-jarig bestaan. Het was een dag bomvol activiteiten voor jong en oud, leden en oud-leden, korfballers en niet-korfballers.

Op 30 maart 1990 fuseerden de korfbalverenigingen BIKO uit De Bilt en KAMEO uit Groenekan tot NOVA, dat ‘rijzende ster’ betekent. In de afgelopen 33 jaar heeft Nova veel verschillende leden gehad, zijn er ontzettend veel korfbalprestaties geleverd en zijn er heel veel activiteiten georganiseerd. Op de jubileumdag kon iedereen daarop terugblikken. In de kantine werden de hele dag foto’s getoond van vroeger tot nu en ’s avonds was er een pubquiz met allemaal leuke en opmerkelijke weetjes over Nova.

Maar het was niet alleen maar herinneringen ophalen, er werd uiteraard ook gesport. De kinderen deden in de ochtend allemaal leuke spelletjes. ’s Middags betraden de jeu de boulers de baan voor een toernooi en de senioren en oudere jeugd de kunstgrasvelden voor een Mixtoernooi. Toen daarvan de winnaars bekend waren, ging iedereen aan de borrel en het avondeten. Nova-lid en zanger Jeffrey Noordijk zorgde samen met gitarist Bas voor heerlijke achtergrondmuziek en echte meezingers.

Al met al was het een prachtige dag. “Het 30-jarig jubileum stond natuurlijk eigenlijk 3 jaar geleden al op de planning. Maar toen konden we dat niet vieren. Deze extra jaartjes wachten waren het meer dan waard. Ik wil iedereen bedanken die deze dag tot dit succes heeft gemaakt!”

Marian Bombeeck liep de hele dag rond met haar fotocamera. Klik hier om haar foto’s te bekijken en na te genieten. Heb jij ook leuke foto’s gemaakt? Klik in de balk bovenin op het plaatje met de + en voeg je foto’s toe.