Kampioenschap Nova 5 komt niet als verrassing

30 mei Kampioenschap Nova 5 komt niet als verrassing

Nova 5 kampioen Nova 5 werd afgelopen zaterdag na een redelijk eenvoudige overwinning kampioen. Animo werd eerder dit seizoen al eens met 21-5 verslagen dus het was een kwestie van de eer hoog houden. Nova 5, dat deze wedstrijd helemaal compleet was, begon in het benauwde sportpark Larenstein goed aan de wedstrijd en ze stonden al snel 4-0 voor. Maar wellicht zaten de spelers toen al met het gemengde kampioenschapsdouchen in hun hoofd want de aandacht verslapte en het leek zowaar nog spannend te worden. Animo kwam knap terug en begon er weer in te geloven. Maar uiteindelijk was ook Animo niet opgewassen tegen de jarenlange ervaring van dit team en sleepte Nova een overwinning van 10-6 binnen. Het publiek ging uit zijn dak en champagne, bloemen en taart werden uit de kast gehaald, kampioenen!

Hoewel een kampioenschap voor de spelers al even geleden was, kwam het deze keer niet echt als een verrassing. Al sinds 16 januari won Nova 5 alle 12 wedstrijden die zij speelden. Hiervoor bedankt Nova 5 ook alle invallers, want dankzij hen stond er elke wedstrijd weer een compleet team in de startblokken. Afscheid Laura Jorg Ruud WietskeOm deze winstreeks ook na de zomer voort te zetten wordt nog een hele klus. Bij deze laatste wedstrijd van het seizoen moest Nova 5 afscheid nemen van 4 sleutelspelers, Jorg, Laura, Ruud en Wietske namen 5 minuten voor tijd via een publiekswissel afscheid van Nova. Met hier en daar een traan (ja inderdaad alleen bij de vrouwen) en een dikke knuffel werd de wens uitgesproken ooit nog weer eens bij elkaar in het team te spelen.

In Bilthoven bleef het nog lang onrustig. Het hele team vertrok na de wedstrijd richting Jannes & Bernadette om het kampioenschap te vieren met bier & vlees.Nova 5 kampioen 2